Recompensă de 2000 lei pentru indicii privind masacrul de la Vădeni

Asociaţiile pentru protecţia animalelor din întreaga ţară s-au sesizat cu privire la maidanezii omorâţi şi aruncaţi în cartierul Vădeni din Târgu Jiu. Ba mai mult, oferă recompense pentru informaţiile ce ar putea conduce la depistarea vinovaţilor. Date reale sunt foarte greu de obţinut întrucât medicii veterinari au ajuns la concluzia că patrupedele nu au fost împuşcate şi că există posibilitatea ca acestea să fie aduse din afara municipiului. 

Fundaţiile VIER PFOTEN şi Speranţa solicită poliţiei locale declanşarea unei investigaţii amănunţite şi oferă o recompensă de 2000 de lei pentru furnizarea de informaţii corecte şi relevante care să conducă la descoperirea vinovaţilor. “Din păcate astfel de acte barbare nu sunt o noutate în România şi ele ar trebui să fie pedepsite cu închisoarea. Avem o lege pentru protecţia animalelor încă din 2004, iar autorităţile trebuie să o aplice”, a declarat Ioana Dungler, director de proiecte al VIER PFOTEN. Acesta este al treilea masacru comis asupra câinilor fără stăpân din Targu Jiu în acest an. În urma cu două luni, tot pe raza municipiului au fost găsiţi 12 câini morţi, iar analizele de laborator realizate de Direcţia Sanitar Veterinară (DSV) Gorj au arătat ca fuseseră otrăviţi cu Furadan. Un caz similar s-a petrecut în luna ianuarie, când în cartierul Vărsături au fost găsite cadavre de câini.

Maidanezii nu au fost împuşcaţi

În urma analizelor efectuate, medicii veterinari au ajuns la concluzia că maidanezi nu au fost împuşcaţi. Şeful DSV Gorj spune că patrupedele au fost înfometate întrucât după autopsie  s-a găsit o cantitate foarte mică de conţinut stomacal. “Câinii nu au fost împuşcaţi. S-a efectuat autopsia pe două cadavre şi este cert faptul că patrupedele au fost înfometate. În continuare se fac investigaţii toxicologice pentru a depista substanţa toxică ce ar fi putut produce otrăvirea câinilor”, a declarat Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare.

Supoziţii

Ion Iliuţă este de părere că maidanezi omorâţi nu provin din municipiu. “Sunt sceptic în ceea ce priveşte provenienţa câinilor. Cred că aceştia au fost aduşi în Târgu întrucât toţi câinii erau aruncaţi unul peste altul. Nu cred că cineva a omorât maidanezii din oraş şi i-a aruncat tot aici. Noi, ca instituţie, ne-am sesizat pentru a vedea dacă nu cumva câinii au murit din cauza vreunei boli precum rabia. Nu a fost vorba de aşa ceva şi am efectuat şi celelalte analize pentru a elucida acest caz”, a mai precizat directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj.   

RECOMPENSĂ

Fundaţiile VIER PFOTEN si Speranţa oferă o recompensă de 2000 de lei pentru persoana care va furniza indicii corecte şi relevante menite să ajute poliţia la soluţionarea cazului. Cei care deţin aceste informaţii sunt rugaţi să le semnaleze poliţiei locale Târgu Jiu.     

ÎNCHISOARE

Actuala lege pentru protecţia animalelor prevede pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda penala de la 1.000 si 10.000 de lei pentru persoanele care se fac vinovate de acte de cruzime asupra animalelor.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: