Rectificarea bugetară, după concediul lui Dăncilă

Viorica Dăncilă a anunțat că rectificarea bugetară va fi pozitivă, dar mai întâi își ia concediu. Deși rectificarea era promisă pentru luna iulie, aceasta va avea loc în cel mai bun caz pe 14 august. Asta dacă nu cumva va fi amânată până după minivacanța de cinci zile de Sf. Maria,  adică undeva după 20 august.

Bugetul de pensii a fost suplimentat cu 852,1 milioane de lei, în condiţiile în care Guvernul a luat în calcul şi ultimele modificări legislative cu privire la recalcularea pensiilor pentru cei care au lucrat în grupele speciale de muncă.

Agricultura şi ANSVA primesc în plus 185 milioane lei. Banii vor fi folosiţi pentru plata motorinei pentru lucrările agricole, investiţii în 37 de staţii de pompare pentru irigaţii, eradicarea pestei porcine - despăgubiri pentru animalele sacrificate.

Administraţiile locale vor primi 1,126 miliarde lei pentru menţinerea veniturilor comunităţilor locale la nivelul din 2017 şi asigurarea sumelor pentru programul hrană pentru elevi. În plus, au fost alocaţi 300 milioane lei pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL I + II) - prin Ministerul Dezvoltării.

Vor fi și ministere cu bugete mai mici. Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Turismului, Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Tineretului şi Sporturilor şi Ministerul Cercetării şi Inovării se numără printre cele care au o recificare bugetară negativă.

Vizualizări: 989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: