Reduceri de personal la Spitalul Judeţean Gorj

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu pare să treacă printr-o grea perioadă de reorganizare legată atât de trecerea în administraţia Consiliului Judeţean Gorj cât şi din cauza reducerilor de personal ce se anunţă în unitate. Managerul spitalului a gândit deja un proiect de reducere a posturilor ce va fi aplicat imediat după aprobarea ordinului.

Aproximativ 30 de persoane din cadrul Spitalului Judeţean Gorj vor trebui să părăsească unitatea medicală dacă Ministrul Sănătăţii va aproba ordinul de reducere a posturilor din sistemul sanitar. Reducerea va fi făcută evident în rândul personalului TESA şi asta pentru că personalul medical este şi aşa subdimensionat. Deşi surse din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj susţin că Spitalul Judeţean a întocmit deja o organigramă proiect, managerul spitalului, Gheorghe Neaţă, nu doreşte să dezvăluie nimic până la aprobarea ordinului. „Nu am ce să spun până nu am ordinul aprobat în faţă. Dacă va fi aşa o să plece cam 25-30 de persoane din rândul TESA şi personal auxiliar. De cadrele medicale nici nu poate fi vorba pentru că suntem sub normativul propus de minister”, a declarat Gheorghe Neaţă. Din rândul personalului TESA vizaţi sunt angajaţii care sunt aproape sau în pragul pensionării. „Bineînţeles că va fi vorba de persoanele care mai au puţin până la pensie ca să nu fie prea afectate”, a adăugat Gheorghe Neaţă.

Investiţiile, pe ultimul loc

În ceea ce priveşte descentralizarea, Consiliul Judeţean va semna astăzi în şedinţă protocolul de predare-primire a Spitalului Judeţean de Urgenţă, dar şi a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobriţa. Potrivit managerului Gheorghe Neaţă, nici nu poate fi vorba de investiţii în acest moment în spital mai degrabă fiind vorba doar de supravieţuire. „Noi aproape suntem ca şi preluaţi. Ce să vă zic, deocamdată nu se pune problema investiţiilor ci mai degrabă se pune problema să supravieţuim. Poate că acum după ce Consiliul Judeţean va prelua spitalul să poată face mai mult în privinţa investiţiilor”, a declarat Gheorghe Neaţă.

Nici Direcţia de Sănătate Publică nu va scăpa de reorganizare, directorul unităţii aflându-se ieri în vizită la Bucureşti.

În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu sunt 121 de muncitori, 60 personal TESA şi 1.010 persoane în rândul personalului medical şi auxiliar. Potrivit organigramei proiect, ar trebui să mai rămână doar 30 de persoane încadrate pe TESA.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: