Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Referendum la Universitatea ”Constantin Brâncuși”. Motivul!

Un referendum universitar va fi organizat în prima decadă a lunii iunie la nivelul Universității ”Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu Jiu. Cel puțin 150 de cadre didactice și de cercetare titulare din cadrul universității, precum și reprezentanți ai studenților din Senatul universitar și din Consiliile facultăților, vor lua parte la acest referendum prin care vor decide modalitatea de desemnare a viitorului rector.

Senatul Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, printr-o hotărâre adoptată joi, 9 mai, a aprobat data organizării referendumului privind modalitatea de desemnare a rectorului, pentru perioada 2020-2024. Participanții la referendum vor decide dacă viitorul conducător al universității târgujiene va fi desemnat în baza unui concurs public sau prin votul universal, direct și secret.

Referendumul va avea loc în data de 10 iunie, la Sala Senatului. Actualul rector al UCB, Toader Nicoară, a fost desemnat în urma unui concurs organizat în 2017. A candidat pentru un rest de mandat, după ce fostul rector, Luminița Popescu, a fost înlăturat din funcție. ”Referendumul trebuie să fie făcut cu cel puțin 6 luni înainte de numirea rectorului. La începutul anului următor se fac 4 ani și trebuie făcut cu minimum o jumătate de an înainte. Și asta să vedem dacă rămâne tot prin concurs sau prin alegeri, cum a mai fost”, a declarat Adrian Gorun, președintele Senatului UCB.

Dezbaterile publice cu personalul didactic titular și reprezentanții studenților au fost programate pentru perioada 27-31 mai. Dezbaterea publică între participanții la referendum și conducerea Senatului UCB va avea loc în data de 6 iunie.

Vizualizări: 1,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: