118 clase desființate în învățământul gorjean

Vești îngrijorătoare date de noul inspector școlar general din Gorj, Marcela Mrejeru. La nivelul județului vor fi desființate foarte multe clase din anul școlar viitor. “S-au desființat destul de multe clase. Nu a apărut încă, urmează să apară aprobarea de la minister cu rețeaua școlară. Propunerea este cu 118 clase mai puține ca anul trecut”, a spus Mrejeru la Acces TV.

Șefa de la ISJ Gorj a spus că sunt nemulțumiri legate de această situație. “Este o scădere drastică, sunt destul de multe nemulțumiri și în rândul colegilor mei directori, care și-au dorit altceva, nu li s-a aprobat la Inspectoratul Școlar. Aceasta este o problemă pe care o avem din urmă”, susține Mrejeru.

Desființarea unor clase duce la restrângerea de activitate, susține inspectorul școlar general: “Urmează restrângerea de activitate, suntem în perioada de depunere de dosare, până pe 9 mai se depun dosarele pentru restrângerea de activitate. Probleme nu vor fi, pentru că sunt profesori titulari, care au contracte pe durată nedeterminată. Soluții există pentru cei care își depun în perioada aceasta dosare. Fiecare își dorește ce este mai bine pentru el, există un punctaj și pe baza punctajului vor fi repartizați pe anumite posturi”.

Va fi și mai rău în anii viitori, când va urma desființarea altor clase, deoarece numărul de copii este tot mai mic. “O să vină o vreme, și nu mai e mult, când o să se reducă încă o dată numărul acestor norme și numărul de clase este în continuă scădere. Profesorii titulari nu știu dacă o să fie afectați foarte mult, dar nu o să mai fie suplinitori. Aceasta va fi prima etapă, eliminarea suplinitorilor din învățământ”, a explicat Marcela Mrejeru.

Șefa ISJ Gorj are și o propunere. Să nu mai fie făcute titularizări. “Eu nu susțin titularizările foarte multe, că nici nu mai avem unde, și sunt mai degrabă de acord, conform metodologiei, cu acordarea de ore suplimentare pentru profesorii din școlile respective. Pentru că, la o restrângere, dacă sunt ore suplimentare împărțite la trei profesori, câte trei-patru ore, și nu mai sunt ore la un moment dat, acesta sunt orele care dispar și nu pleacă nimeni. Așa ar fi trebuit, așa e corect să se întâmple”, a spus Mrejeru la Acces TV.

Vizualizări: 4,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: