Regina fără rege

Marco Van Basten. Roberto Baggio. Romario. Zidane. Ronaldo (cel adevărat, brazilianul). Hristo Stoichkov. Paul Gascoigne. George Weah. Lothar Matthaus. Și, desigur, Diego Armando Maradona. Am zis zece? Sunt toți fotbaliști mai mari (ca număr de trofee, echipe importante la care au jucat, rezultate cu echipele lor naționale și talent individual) mai mari decât a fost Hagi. Mai puteam pomeni încă pe atâția. Figo, Papin, Maldini, Baresi, Henry, Raul, Del Piero, Cantona sau Bergkamp, și ei oricând comparabili, dacă nu cumva mai buni. Prin urmare, în ciuda statutului de simbol de neatins de care se bucură în rândurile unei populații care în afară de fotbal nu prea știe mare lucru, Hagi nu a fost niciodată între cei mai buni 10 sportivi din lume, nici măcar din generația lui.

Ei bine, Simona Halep este pe locul 3, acum. Și a fost multă vreme pe 2. Odată cu retragerea Serenei Williams, cred că va bifa și o bună perioadă ca lideră WTA. Are toate datele. Deși e clar că după retragerea monstrului (sacru), bătălia pentru prima poziție se va duce între 7-8 tenismene de valori apropiate, cred că Simona are de partea ei corpul tot mai perfect (dacă mi se permite) de sportiv. Și oricum, în primele 10 tot va rămâne. E și acesta (fizicul) un semn al muncii depuse de românca pe care ar trebui s-o punem acolo sus, cu Nadia și Năstase. Simona are mușchi mult mai bine definiți decât anul trecut, un corp superb construit pentru sport. Cred că și acestor mușchi mult mai lucrați se datorează deplasarea mai bună în teren, serviciul mult îmbunătățit, loviturile mai în forță de pe fund. Le-a arătat pe toate la Montreal, unul dintre cele mai bune turnee din cariera ei. Cu o lună înainte de US Open, Simona pare în cea mai bună formă a ei de până acum.

Cu toate astea, lumea pe internet continuă să o certe. Și să se „priceapă” la tenis și la sport în general. Nimeni nu-l ceartă pe Hagi pentru cum juca, chiar și atunci când se mai ia câte unul de el pentru cum vorbește (practic poți să faci studiu de caz pe anacolut la ORICE declarație a lui), se va găsi o ceată de supărați care să-ți dea peste nas că nu se cade să te iei de ”Rege”. Și-acum eu stau și-ntreb doar atât: dacă Hagi e rege, Halep ce naiba mai e?

Vizualizări: 351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: