Reîncepe asfaltarea ultimului drum nemodernizat din Săuleşti

Primăria Săuleşti va relua, în aceste zile, lucrările de asfaltare a DC 46, singurul drum nemodernizat din comună. După ce a asfaltat circa 4 kilometri, din cei 5,5 kilometri de drum, constructorul a sistat lucrările din cauza datoriilor. Autorităţile locale spun că problemele s-au rezolvat şi speră ca drumul să fie finalizat până în toamna anului viitor.

Proiectul de modernizare a DC 46 Săuleşti-Purcaru este unul complex, care presupune poduri, podeţe, şanţuri laterale şi ziduri de sprijin. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 3,3 milioane de lei.

Investiţia, din fonduri guvernamentale

Autorităţile locale şi-au rezolvat problemele cu constructorul cauzate de lipsa banilor. Potrivit edilului local, lucrările vor fi reluate în aceste zile. „Se reiau lucrările de asfaltare a DC 46 Săuleşti-Purcaru. S-au asfaltat 4 kilometri, iar tot drumul are 5,5 kilometri. Am avut avut o datorie la constructor, iar firma respectivă a sistat lucrările. Am rezolvat lucrurile şi sperăm să se respecte termenul de execuţie. Constructorul va lucra în continuare, iar noi vom trimite facturile la minister. Potrivit contractului semnat cu Ministerul Dezvoltării, drumul trebuie finalizat până în toamna anului viitor. Investiţia se realizează pe fonduri guvernamentale, pe OG 28”, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Săuleşti.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 3.3 milioane de lei. „Proiectul de modernizare a DC 46 Săuleşti- Purcaru este unul complex, care presupune realizarea a patru poduri, mai multe podeţe, şanţuri laterale şi ziduri de sprijin. Acesta este singurul drum din comună nemodernizat, mai avem doar câteva uliţe mici pentru care am şi făcut un proiect. Imediat ce se va deschide sesiunea pentru accesarea fondurilor europene, îl vom depune”, a mai precizat Constantin Drăghici.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: