Polovragi: Pregătiri pentru cel mai mare târg anual din Oltenia

Primăria Polovragi se pregăteşte pentru deschiderea celui mai mare târg anual din Oltenia. Nedeia de Sf. Ilie va debuta cu târgul de animale, după care se va  desfăşura târgul de mărfuri. Potrivit autorităţilor locale, peste 300 de comercianţi din toată ţara şi chiar din Republica Moldova îşi vor amplasa tarabele în vatra satului, începând de săptămâna viitoare. Manifestarea tradiţională îşi are ziua de vârf pe data de 20 iulie, când vor avea loc parade ale cailor şi ale portului tradiţional al zonei.

Primăria Polovragi a repartizat ieri primele parcele destinate comercianţilor. Până în momentul de faţă, s-au înregistrat circa 150 de cereri din partea firmelor şi a persoanelor fizice care intenţionează să desfăşoare activitate de comerţ în târgul anual de la Polovragi. „Suntem în toiul pregătirilor pentru cel mai mare bâlci anual din Oltenia. Am sectorizat zona, am parcelat pe alei şi chiar am repartizat primele locuri. Taxa pe care trebuie să o achite agenţii economici diferă în funcţie de amplasament. Avem parcele de 16 mp, pentru cele de pe aleile principale se plăteşte o taxă de 300 de lei, iar pentru cele de pe aleile secundare câte 250 de lei/parcelă pe toată perioada târgului”, a declarat Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi.

Nedeia de Sf. Ilie va debuta cu târgul de animale, ce se va desfăşura în perioada 14-17 iulie. Aici vor veni crescători de animale din Polovragi şi din localităţile învecinate. Începând cu data de 17 iulie se va desfăşura târgul de mărfuri, unde sunt aşteptaţi peste 300 de comercianţi din ţară şi din Republica Moldova. Vor fi articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, haine din piele, blănuri, termopane, gablonţuri, produse artizanale şi dulciuri. Nu vor lipsi nici tirombele din parcul de distracţii. „În seara de 19 iulie, începând cu orele 20.00, vor avea loc spectacole de muzică populară, iar la orele 22.30 va avea loc un foc de artificii. Ziua de vârf va fi data de 20 iulie, când va avea loc parada cailor şi parada cântecului şi dansului păstoresc. La festival vor participa ansambluri folclorice din Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeş, Olt şi Hunedoara”, a precizat primarul Făsuescu.

Vizualizări: 343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: