Relu Ştefănoiu, ameninţat de procurorul Moţa

Omul de afaceri Relu Ştefănoiu a anunţat că va depune plângere împotriva procurorului Emil Moţa la Consiliul Superior al Magistraturii, dar nu pentru că dosarele în care el a fost acuzat de comiterea diferitor infracţiuni nu au avut o bază reală, ci ca urmare a unui incident despre care afaceristul spune că s-a produs chiar în sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Ştefănoiu afirmă că Moţa i-ar fi promis că îl „aranjează”, cei doi întâlnindu-se accidental pe holul Parchetului, discuţia respectivă fiind prima dintre aceştia după ce omul de afaceri a câştigat toate procesele în care a fost anchetat de către fostul prim-procuror. La începutul anului 2005 Ştefănoiu a fost arestat preventiv două săptămâni, iar ulterior pe numele său au fost deschise mai multe dosare penale, toate fiind instrumentate de Emil Moţa. Instanţele de judecată l-au găsit nevinovat pe omul de afaceri din Novaci, acesta declarând că îşi consultă avocaţii şi va solicita daune statului român pentru zilele în care a fost ţinut în spatele gratiilor şi pentru anii în care a fost târât prin procese.

„Voia doar să îi spun că mi-a cerut mie domnul Mischie mită sau alte chestii de genul acesta. Dacă nu i-am dat niciodată omului, cum să spun că i-am dat? Acum m-am întâlnit cu dumnealui pe hol, în timp ce aşteptam acolo, iar dumnealui, fără nicio remuşcare pentru că m-a băgat la puşcărie fără să fiu vinovat, mi-a promis că mă aranjează. Mai erau două persoane care, la fel ca mine, aşteptau pe hol. Sunt hotărât să îl reclam la CSM pentru că văd că altfel nu se poate, nici după ce instanţele s-au pronunţat definitiv şi irevocabil în privinţa nevinovăţiei mele”, declară Ştefănoiu.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: