Reorganizarea CE Oltenia, între amatorism și politică (8)

Preocupată mai mult de distrugerea managementului de la Pandurii decât de reșaparea situației financiare a Complexului pe care-l conduce, echipa ciurelisto-răuţistă şi-a văzut visul cu ochii, în sensul că liderul de sindicat de la FNME, Condescu, a fost îndepărtat. Acum, în loc să meargă cu milionul de euro promis la Pandurii, Ciurel îi face o curte nebună unui prestator, să preia finanţarea echipei.

Performanțe manageriale...

De când Ciurel a fost instalat de  PSD la conducerea complexului, pe post de manager privat(!?), nu a reușit sa vândă energie electrică măcar la prețul de producție, deși s-a lăudat ca a produs profit. Ocupat mult prea mult cu sarcina de purtător de cuvânt al societății și repezindu-se berbecește în ecranele televiziunilor locale pentru a pune  la punct pe unii sau pe alții, se face ca nu observă că societatea care-i este atât de draga, TINMAR, i-a dat ocol cu parcurile fotovoltaice, închizându-l ca într-o cușcă din care o să strige ca disperatul că societatea nu merge până nu o sa trimită în producție personalul TESA pe care i s-a pus pata.

Parcul fotovoltaic Helios din Arcani, devenit operațional  în 2013, cel de la  Târgu Cărbuneşti Nord si Târgu Cărbuneşti Sud, precum și parcul de la  Siminicu de Sus, judeţul Dolj , îi vor face viața un iad daca va mai rezista până la sfârșitul anului la conducerea complexului. Toate aceste parcuri aparțin omului de afaceri Augustin Constantin Oancea, acționarul majoritar al firmei TINMAR, aceeași firma prin care Ciurel vinde acum energie electrica sub prețul de producție și se mai și lauda cu acest lucru.

Până acum echipa condusă de Laurențiu Ciurel nu s-a remarcat decât prin câteva acțiuni controversate din care amintim distrugerea sindicatelor (fapt care l-a adus  în imposibilitatea de a-și legifera reorganizarea originală), războiul cu Condescu în urma căruia echipa de fotbal Pandurii va deveni o amintire, preluarea unor găuri negre reprezentate de societăți cu datorii mari la Complex cum ar fi termocentrala de la Chișcani din județul Brăila și încercarea disperată de a externaliza câteva exploatări din județul Vâlcea pentru a raporta scăderea numărului de salariați ai complexului, acțiune la care s-a angajat prin programul de manager.

La programul său de manager va contribui anul acesta și Guvernul care va închide exploatările de subteran din județele Gorj și Mehedinți, din salariații cărora vor rămâne mai puțin de jumătate pentru conservarea obiectivelor. Cam astea sunt performanțele pe care le supraveghează de mai bine de un an Consiliul de supraveghere al societății și el apolitic la fel ca managerul societății...

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: