Reorganizarea CE Oltenia, între amatorism și politică (10)

Până nu demult, conducerea Complexului Energetic Oltenia nu recunoștea cu nici un chip că situația financiară a societății este proastă, cu șanse reale de a deveni și  mai proastă. Nu știu ce s-a întâmplat în mintea directorilor din moment ce, ca de obicei, directorul general Laurențiu Ciurel s-a repezit într-un ecran de televizor și a anunțat  ca în luna martie societatea pe care o manageriază va fi pe pierdere și nu este exclus ca și luna aprilie sa fie tot la fel.

Noi nu aveam nici un fel de îndoială că așa va fi, din moment ce de la începutul anului directorul Aurel Medințu n-a reușit sa vândă nici un gram de energie chiar și sub prețul de producție, cum s-a întâmplat anul trecut. În schimb, a căzut în capcana parlamentarului PSD Popeangă, care și-a exprimat nedumerirea cu privire la metoda de organizare patentată de trupa ciurelisto-răuțistă. Medințu, crezând că Popeangă este greu de cap, s-a repezit să-l asigure că economiștii care vor fi trecuţi pe posturi de muncitori chiar își vor desfășura în producție activitatea, cu toate riscurile ce decurg din acest lucru. Evident ca n-a putut să-i spună parlamentarului care sunt criteriile care au stat la baza selecției personalului care va fi trecut în producție, a celui care a fost preluat de executivul CEO sau al celui rămas pe vechile posturi, chiar dacă s-a reorganizat structura din care făceau parte. De altfel, problema salariaților din CEO care vor trebui să suporte aberațiile organizatorice  ciurelisto-răuțiste nu-l frământă nici pe Popeangă, nici pe alți parlamentari ai puterii care ar trebui să-i cheme pe ciracii pe care i-au instalat în posturi de conducere și să-i întrebe măcar încotro se îndreaptă, vorba lui Moromete...

Este ordin să se aleagă praful....

Fără o strategie publică, fără o perspectivă a dezvoltării acestei societăți de care depinde viața oamenilor din mai multe județe, lăsați în voia sorții cu gândul că poate din prostie vor termina mai repede ceea ce se încearcă de ani de zile și anume distrugerea sistemului național de energie, se pare că în această formulă actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia în sfârșit va reuși. Pentru că sunt un optimist din fire, data la care se va trasa linie și se va constata că sistemul nu funcționează pentru că este mort va fi cel mai târziu primăvara anului viitor. Atunci să vedeți cum vor sta lupii cu dinţii la gard și vor rupe hălci din activele Complexului care vor fi declarate nerentabile și vor fi puse până atunci în conservare. Atâta timp cât singurele acțiuni remarcabile ale actualei echipe sunt legate de achizițiile de hoteluri și modernizarea stațiunii Săcelu, este clar că se dorește ca Societatea Complexul Energetic Oltenia să devină stațiune balneoclimaterică în care actuala conducere va trebui să facă frecție la picioare de lemn.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: