Reorganizarea CE Oltenia, între amatorism și politica(12)

Obiceiul unor directori din Complexul Energetic Oltenia de a vorbi fără a-și conecta limba la creier a devenit stânjenitor chiar și pentru susținătorii lor de nădejde. Recenta probă în materie a dat-o directorul resurselor umane, Ion Răuț, care a lansat  ştirea despre  cum va egaliza el salariile muncitorilor care ocupă în societate posturi identice. Pentru a legitima cumva trecerea celor 800 de angajaţi  TESA pe posturi cu studii medii a încercat să inoculeze ideea că salariile muncitorilor vor fi egalizate cu banii obținuți de la salariații care vor trece pe posturi de muncitori.

Ce a uitat Răuț să spună este  în care sens se va face egalizarea, pentru că economiile pe care le va obține din  micșorarea salariilor celor 800 de personal TESA nu-i vor ajunge să „egalizeze” salariile celorlalți 18.000 de salariați ai companiei. Fumigena este lansată doar cu scopul de a liniști muncitorii și de a nu se trezi cu ei în strada tocmai acum, în an electoral. Întrebat fiind de un reporter dacă s-au făcut calcule care să-i susțină afirmația, a răspuns senin că nu s-au făcut, ceea ce ne face să credem că omul n-a vrut să infirme obiceiul celorlalți directori și nu și-a conectat nici el limba la creier.  Nu ne mirăm, pentru că nu ar fi nici prima nici ultima dată când administrația de la CEO procedează așa, lansând tot felul de fumigene ca să vadă care este efectul psihologic al lor.

Încercare de acoperire a incompetenței

 Mult discutata reorganizare originală prin care personalul TESA va fi trecut pe posturi de muncitori după criterii doar de administrație știute are toate șansele să fie un fiasco total, chiar dacă va fi finalizată în această lună. Pentru a da un gram de credibilitate acțiunii berbecește începută, echipa condusă de Ion Răuț, cea care și-a asumat reorganizarea, a transmis tuturor salariaților o adresă prin care se invocă o hotărâre de directorat prin care salariații sunt rugați să se înscrie la cursuri de recalificare în meseriile de sudor, electrician etc., cursuri de recalificare pe care compania este dispusă să le plătească angajaților. În urma acestei adrese nici măcar administrația nu se aștepta să aibă candidați din rândul personalului TESA, pe care-l vrea în producție pentru simplul motiv că reorganizarea propriu zisa nu s-a făcut, iar tot ceea ce se știe se știe pe surse și la nivel de zvon, din moment ce la salariați nu a ajuns nici un fel de document oficial. Încercarea de a demonstra bunele intenții ale administrației cu privire la disponibilitatea de a plăti cursurile de calificare ale angajaţilor nu va avea nici un fel de relevanță în fața instanțelor de judecată, unde vor ajunge cei care nu vor semna actele adiționale prin care li oferă posturi pentru care nu sunt calificaţi, pentru că pur și simplu acțiunea a plecat de la premise greșite, iar departajarea angajaților se va  face pe criterii subiective pe care nici o instanță din România nu le va admite. Dar,vom trăi și vom vedea!

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: