Repartizarea locuinţelor ANL, contestată de târgujieni

Primăria Târgu Jiu a înregistrat şase contestaţii din partea solicitanţilor de locuinţe ANL care nu au fost mulţumiţi de punctajele obţinute. Autorităţile nu exclud posibilitatea ca unii dintre cei care acum se află pe primele 165 de locuri din listă să nu mai se mai regăsească printre beneficiari după ce vor fi analizate contestaţiile. Răspunsul îl vor afla pe 15 februarie.

Termenul limită pentru contestarea punctajelor obţinute de către solicitanţii de locuinţe ANL a expirat la sfârşitul săptămânii trecute. Potrivit autorităţilor locale, Primăria Târgu Jiu a înregistrat şase contestaţii din partea unor persoane care nu se regăsesc printre primii 165 de pe listă. Contestaţiile vor trebui analizate până pe data de 15 februarie, când se va afişa lista definitivă cu beneficiarii apartamentelor şi garsonierelor ANL. „Solicitanţii de locuinţe ANL au contestat punctajul obţinut. Au existat şi situaţii în care anumite persoane au cerut reverificarea documentelor pentru că în declaraţia de la dosar s-a specificat o anumită adresă, iar la anchetele sociale s-a constatat că persoanele respective nu locuiau la adresa respectivă”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Popescu a mai precizat că nu exclude posibilitatea ca lista beneficiarilor să fie modificată după analiza contestaţiilor. „În perioada imediat următoare se va întruni Comisia de Fond Locativ care va analiza contestaţiile depuse, iar lista finală va fi publicată în jurul datei de 15 februarie. S-ar putea ca unele dintre contestaţii să fie soluţionate favorabil, iar unele dintre persoanele care acum se regăsesc pe listă să piardă locul respectiv”, a menţionat Aurel Popescu. Punctajul maxim obţinut de către solicitanţii unei locuinţe ANL a fost de 79, ultimul dintre beneficiari având 57 de puncte.

Chiar dacă nu vor fi repartizate decât 160 de garsoniere şi apartamente noi, vor mai primi locuinţe încă 5 familii întrucât se vor repartiza şi unităţile locative din blocurile ANL date în folosinţă în urmă cu mai mulţi ani. Acestea au fost înapoiate municipalităţii după ce foştii chiriaşi au reuşit să-şi achiziţioneze propria locuinţă.

ŞANSĂ

Târgujienii care nu vor reuşi să primească locuinţă în această etapă de repartizare vor rămâne pe lista de aşteptare. Autorităţile locale spun că încă 160 dintre solicitanţi vor avea şansa ca în următorii doi ani să primească locuinţă întrucât se vor finaliza alte 8 blocuri ANL, cu 160 de unităţi locative.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: