Reprezentanţii MEC inaugurează primul club de dezbateri din Gorj

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi ai Asociaţiei Române de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR) sunt aşteptaţi la Târgu Jiu, la sfârşitul acestei luni, pentru a inaugura primul club de dezbateri din Gorj.<

Primul club de dezbateri din Gorj a fost înfiinţat de către elevii Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu” (CNTV), în urma câştigării concursului naţional de dezbateri “Tinerii dezbat”. Echipa CNTV coordonată de profesorul Elena Velţan a reuşit să impresioneze pe secretarul de stat al Ministerului Educaţiei, pe preşedinta ARDOR şi pe alte personalităţi marcante, care au făcut parte din juriu, datorită talentului lor oratoric şi a tehnicii deosebite de argumentare. Încurajaţi de succesele obţinute atât la nivel regional cât şi la nivel naţional, elevii au reuşit să înfiinţeze primul club de dezbateri din judeţ, în doar câteva săptămâni. Clubul are 35 de membri şi s-a întrunit deja de două ori. “Premiul a fost foarte important pentru noi. Acum ne vom folosi de cunoştinţele noastre pentru a pregăti şi alţi elevi. Acest club îţi dezvoltă capacitatea de argumentare şi contraargumentare, posibilitatea de susţinere a unui discurs public şi de a sintetiza informaţiile”, a declarat Miruna Răduţoiu, elevă în clasa a XII-a, coordonatoarea clubului.

Deschis la sfârşitul lunii

Clubul de dezbatere va fi deschis oficial la sfârşitul lunii. În cadrul clubului copiii lucrează pe grupe şi încearcă să-şi perfecţioneze cunoştinţe pentru a impresiona personalităţile ce vor veni la inaugurare. “Este foarte important că am reuşit să înfiinţăm Clubul de dezbateri pentru că aici sunt încurajate dialoguri şi punctele de vedere. La inaugurarea clubului, preşedinta ARDOR va prezenta elevilor o dezbatere demonstrativă”, a declarat Elena Velţan, profesor doctor în filozofie, îndrumătorul clubului.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: