Respinşi de Primăria Târgu Jiu, membrii FNME pichetează Guvernul

Primăria Târgu Jiu a interzis Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) să organizeze un protest cu 50 de persoane în faţa sediului CE Oltenia, iar liderii vor face demersuri pentru a-și susține cauza în fața Guvernului. Ei vor manifesta față de nerespectarea contractului de muncă și a abuzurilor administrației conduse de Laurențiu Ciurel, recent intrat sub lupa procurorilor DNA.

Comisia de specialitate întrunită la sediul Primăriei Târgu Jiu a respins vineri solicitarea FNME de a organiza un protest cu 50 de persoane, în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia, în zilele de 27 – 29 august. Potrivit reprezentanţilor Comisiei de analiză a cererii, legea nu permite organizarea de manifestaţii în apropierea unor instituţii, precum spitalele sau gările. Acesta este motivul folosit atunci când are loc o manifestare ce nu convine administraţiei PSD a municipiului şi a judeţului: Gara este la circa 150 de metri de sediul CE Oltenia, iar spitalul mult mai departe.

Nu este pentru prima dată când primăria interpretează anumite reglementări pentru a împiedica organizarea unor manifestări, inclusiv în Piaţa Prefecturii, acolo unde PSD a obţinut de fiecare dată autorizaţie. Din acest motiv, liderii FNME se mută la București, la Victor Ponta. Liderii spun că vor începe demersurile de astăzi. Ei vor merge afișând tricouri cu mesajul „personal în curs de plasare”, așa cum este cazul a circa 800 de angajați din CE Oltenia. Liderii FNME doresc să protesteze din cauza nerespectării contractului colectiv de muncă, a lipsei dialogului social şi din cauza neînceperii negocierilor pentru actul adiţional la contractul colectiv de muncă, ce vizează în principal drepturi de natură salarială.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: