Restructurarea CE Oltenia s-a ieftinit

Firma de consultanţă care va elabora un plan de restructurare şi eficientizare a CE Oltenia nu va mai costa un milion de euro, cum se anunţase, ci 600 de mii de euro. Data limită de depunere a ofertelor este 10 decembrie 2015, iar pe 11 decembrie vor fi deschise la sediul din Târgu Jiu al companiei.

Primul preţ anunţat de companie era 600.000 de lei, a urmat un milion de euro, pentru ca acum să fie lansată licitaţia pentru suma de 616.000 euro, adică 2,73 milioane de lei. Planul elaborat de firma care va câştiga licitaţia trebuie să facă din CE Oltenia o companie viabilă. Directorul CE Oltenia a declarat că Fondul Proprietatea a încercat să impună o anumită firmă prin condiţiile din Caietul de sarcini. „Am reuşit să scădem de la un milion de euro la 500 de mii de euro şi cred că vom găsi firme de bună calitate. A trebuit să luăm înapoi anunţul de la ANRMAP, pentru că Fondul ne-a pus să trecem acolo nişte condiţii care duceau într-o anumită direcţie, să dai contractul cuiva, dacă nu la firma A la firma B. Acum suntem în situaţia de a cumpăra consultanţă pe 2 ani ca să vedem ce mai putem face ca să rămânem cu o cotă semnificativă de piaţă“, a declarat managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Valoarea garanţiei de participare este de 33.000 lei, iar data limită de depunere a ofertelor este 10 decembrie 2015, pe 11 decembrie fiind stabilit câştigătorul.

Închideri de mine şi blocuri energetice

Directorul diviziei Strategii Dezvoltare a CE Oltenia, Ion Petroniu, declara acum două luni că societatea vrea să ştie, din această strategie, cu câte grupuri energetice să rămână în funcţiune. "Noi va trebui să ştim dacă mai e nevoie de cărbune pentru asigurarea acestei siguranţe naţionale din punct de vedere energetic. Şi atunci va trebui să dimensioneze capacităţile de producţie sub acest aspect. Dacă se pune problema că autorităţile decid că nu mai e nevoie ca societatea să asigure siguranţa naţională, atunci va trebui să tratăm ca şi abordare alt aspect, al profitabilităţii. şi din acest punct de vedere vor dimensiona capacităţile de producţie doar pentru a fi competitiv şi pentru a asigura profitabilitatea", declara Petroniu. Între timp  răspunsul a venit de la Laurenţiu Ciurel. Acesta a vorbit săptămâna trecută despre posibilitatea redimensionării companiei la şase cariere din 11 şi opt grupuri energetice din 12, ceea ce ar duce la mii de concedieri. La 1 iunie CE Oltenia a dat afară 2000 de angajaţi, iar cei rămaşi au avut tăieri semnificative ale veniturilor.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: