Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Reţetele electronice îi pun pe drumuri pe gorjeni

Medicii de familie din Gorj nu se obişnuiesc cu eliberarea reţetelor electronice. Cert este că nici sistemul informatic al Casei Naţionale de Sănătate nu-i ajută foarte mult. Spre exemplu, o farmacistă din Târgu Jiu spune că serverul stă mai mult picat.

Sistemul reţetelor electronice creează probleme la o lună de la lansare. Problemele sunt cauzate de serverul Casei Naţionale de Sănătate, care îngreunează eliberarea de reţete pentru că există zile în care conexiunea nu funcţionează sau este proastă. Oamenii sunt nevoiţi să se întoarcă după câteva ore sau a doua zi. Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj cunoaşte această problemă tehnică şi spune că se întâmplă şi la nivel naţional. Acesta spune că astfel de probleme au fost şi acum o lună dar că sunt soluţionate în câteva zile ce mult. Daniel Bondoc a spus că în acest moment eliberarea reţetelor electronice nu a fost stopată însă procesul este mai greoi.

Farmaciştii sunt şi ei în situaţii grele. Îşi întorc pacienţii din drum, mai ales după ora 10, atunci când serverul pică. Ramona Pârvan a declarat la Radio Târgu Jiu că doar 25% dintre gorjeni vin cu reţete electronice, asta şi din cauza medicilor de familie care spun că nu găsesc formularul în sistemul informatic.

Părerile oamenilor despre reţeta electronică sunt împărţite. Sunt persoane care le preferă în continuare pe cele tipizate, dar sunt şi cetăţeni pe care îi mulţumeşte noua metodă.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: