Reţinut pentru furt, dar se declară nevinovat

Unul dintre cei trei tineri surprinşi de jandarmi miercuri seara o căruţa încărcată de recipiente pline de produse petroliere a fost reţinut de poliţişti. Un al doilea s-a prezentat singur la poliţie cu avocatul său, iar cel de-al treilea este de negăsit. Cei trei riscă să stea ani buni după gratii pentru furt calificat.

Cei trei tineri sunt din Licurici, iar miercuri noaptea, după ce au reuşit să sustragă nu mai puţin de aproape o tonă de produs petrolier din conductele care traversează zona, au încercat să incendieze căruţa pentru a şterge probele, atunci când au fost prinşi de jandarmi. Toţi trei au reuşit să se facă nevăzuţi în timp ce oamenii legii încercau să stingă focul, însă joi unul dintre ei a fost prins de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore. Vineri a fost prezentat procurorilor cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat. Deşi a fost prins în faptă, tânărul de 23 de ani din Licurici se declară nevinovat. ”Nu am furat nimic, m-au luat de pe stradă fără să știu ce se petrece”, a declarat acesta. De pe stradă a și fost  luat, deoarece polițiștii au reușit să-l depisteze în trafic într-o mașină pe care au oprit-o, altfel atât el, cât și ceilalți doi se sustrăgeau verificărilor. Dacă a văzut că nu e chip să scape de oamenii legii, un al doilea suspect s-a prezentat de bună voie la poliţie, însoţit de un avocat, iar al treilea parcă ar fi fost înghiţit de pământ. Produsul  petrolier de tip ţiţei, evaluat la suma de 2.300 lei, a fost restituit societăţii prejudiciate, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

În acest timp poliţia continuă căutările pentru a-l identifica şi pe cel de-al treilea suspect, dar şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale ale suspecţilor. Tânărul de 23 de ani a fost pus în libertate și a primit interdicţia de a părăsi localitatea pe perioada efectuării cercetărilor, iar cel de-al doilea a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi cercetat și el în stare de libertate după expirarea mandatului de reținere. Pentru furt calificat pedeapsa prevăzută de lege este de la 3 la 15 ani de închisoare.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: