Reţinut pentru înşelăciune prin telefonul mobil

În data de 29 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Gorj, cu sprijinul colegilor de la Poliţia Municipiului Lupeni – I.P.J. Hunedoara, l-au identificat pe raza oraşului Lupeni, pe L.L.C., de 29 ani, din localitate, suspectat de comiterea mai multor fapte de înşelăciune prin intermediul telefonului mobil.

Astfel, din probatoriul administrat până în prezent, s-a constatat că în data de 20.06.2012, suspectul l-a contactat telefonic pe V.G., căruia i s-a prezentat a fi angajat al unui operator de telefonie mobilă. În această împrejurare, suspectul a informat partea vătămată că a câştigat un premiu de fidelitate, acordat de firma de telefonie, constând în aceea că, începând cu luna iulie 2012, va avea o reducere de 50 % la plata abonamentului, dar pentru a beneficia de acest avantaj, trebuie să acceseze un număr care să conţină la final, ultimele patru cifre ale codului numeric personal.

Partea vătămată s-a conformat, iar în urma introducerii acestui cod, a realizat că a fost înşelată, întrucât încărcase o cartelă prepay cu suma de 25 de euro. Prin acelaşi mod de operare, în cursul lunii noiembrie 2012, suspectul a indus în eroare, alte două părţi vătămate din judeţele Mehedinţi şi Braşov, care, de asemenea, pentru a beneficia de reducerea abonamentului, au încărcat cu câte 25 euro, cartele pre pay.

Poliţiştii de investigare a fraudelor l-au reţinut pe suspect pe timp de 24 de ore şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Astăzi, 30 noiembrie a.c., suspectul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, Parchetului, respectiv Judecătoriei Târgu-Jiu . Cu această ocazie, instanţa de judecată a admis cererea şi a emis pe numele suspectului, mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile şi a dispus, totodată, introducerea acestuia în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 49

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: