Reţinuţi pentru mai multe cazuri de spargeri

Urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat suspecţii în şase cazuri privind infracţiunea de furt din locuinţă.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 4 februarie 2012, poliţiştii Poliţiei oraşului Turceni au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă de către T.E., din localitate, cu privire la faptul că în perioada 1-4 februarie a.c., persoane necunoscute i-au pătruns în locuinţă,  iar de aici au sustras mai multe bunuri. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul Poliţiei oraşului Turceni. Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit că persoane necunoscute, prin forţarea unei ferestre exterioare, au pătruns locuinţă, iar de aici au sustras o unitate de calculator şi un inel. Continuând investigaţiile, poliţiştii au stabilit că suspect de comiterea furtului este D.C.A., din oraşul Turceni, judeţul Gorj. S-a constatat că suspectul a pătruns în locuinţa părţii vătămate în noaptea de 1 spre 2 februarie a.c. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind restituite părţii vătămate.

Extinzând cercetările, poliţiştii au mai stabilit faptul că în perioada octombrie 2011- ianuarie 2012, suspectul D.C.A., împreună cu un alt tânăr,  S.C.R., de 21 ani, din oraşul Turceni, judeţul Gorj, au săvârşit alte infracţiuni de furt din locuinţe amplasate pe raza localităţii de domiciliu. Din probatoriul administrat până în prezent s-a constatat că cei doi suspecţi, cunoscând faptul că proprietarii sunt plecaţi din localitate, au pătruns pe timpul nopţii, prin efracţie, în patru imobile, iar de aici au sustras diverse bunuri, în special aparatură electronică (un laptop, o cameră video, două imprimante, un sistem audio etc.), valoarea prejudiciului creat fiind estimată la peste 5.000 de lei.

Poliţiştii au recuperat prejudiciul în proporţie de 90 %, bunurile urmând a fi restituite părţilor vătămate. În data de 8 februarie a.c., poliţiştii i-au depistat pe suspecţi pe raza oraşului Turceni. Având în vedere probatoriul administrat, poliţiştii au emis pe numele celor doi suspecţi, ordonanţe pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Suspecţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 9 februarie a.c.. să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: