Retrageri de pe lista PNL Gorj la alegerile parlamentare

Lista anunțată de liberali pentru alegerile parlamentare a stârnit o serie de reacții dure în interiorul partidului. Mulți dintre cei nominalizați au anunțat că se retrag iar primarii sunt în continuare nemulțumiți de nominalizările făcute. Liberalii susțin că lista poate suferi modificări până în 18 august când au termen să trimită propunerile și în Biroul Permanent Național.

După ce au anunțat că Tudor Barbu va deschide lista la Senat iar Marcel Romanescu va ocupa locul III la Deputați, primarii au sărit ca arșii și spun că, cel mai probabil, vor susține alți candidați. ”Eu nu-l contest pe domnul Barbu, nu am nimic cu candidatura dumnealui, dar nu vreau să fie pe primul loc. PNL Gorj nu mai are resursă umană în Gorj să facem apel să vină bucureștenii să ne reprezinte în Parlamentul României? Nu-l vreau pe primul loc”, a spus primarul din Ciuperceni, Dumitru Tăloi.  Acesta spune că este posibil ca și alți primari să răbufnească în perioada următoare. ”Spre exemplu, îl vreau pe domnul Marcel Romanescu pentru că este un om din Gorj, care a făcut atâtea și atâtea pentru județ. Sunt parlamentari de Gorj la care eu am apelat și m-au ajutat, m-au dus la un minister. S-ar putea să susțin pe altcineva. Eu cred că vor mai fi discuții pe marginea acestei liste. Colegii mei, care au verticalitate, vor spune ce au de spus”, a spus Dumitru Tăloi, primarul din Ciuperceni. Cel mai nemulțumit dintre cei nominalizați pare a fi Marcel Romanescu care spune că are timp până pe 18 august să-și anunțe decizia. ”Am termen până pe 18 august să spun care este decizia mea și voi respecta acest termen”, a spus Marcel Romanescu, președintele PNL Târgu Jiu.

Bobaru: ”Voi cere să fiu scos de pe listă”

Nici Constantin Bobaru, primarul din Bumbești Jiu, nu este împăcat cu locul IV pe lista de Deputați. ”Locul IV nu e un loc eligibil pe lista PNL dar pe mine nominalizarea conducerii PNL, dar mai ales susținerea pe care am avut-o din partea colegilor primari mă onorează. Am spus-o și în BPJ, îmi rezerv dreptul să fac o analiză și cu siguranță nu voi accepta locul IV pe lista PNL pentru Camera Deputaților. Este dreptul meu să hotărăsc dacă voi accepta sau nu voi accepta”, a spus Constantin Bobaru, primarul din Sadu. Întrebat dacă va încerca să urce mai în față, acesta a spus categoric că nu va face acest lucru și că va respecta decizia partidului. ”Categoric nu voi încerca să urc pe listă, eu respect decizia  partidului, respect decizia colegilor și pentru mine rămâne o hotărâre certă și îmi voi susține colegii care vor fi listă și vor avea șanse. Eu știu să respect regulile democratice. În procent foarte mare cred că voi cere să fiu scos de pe listă”, a mai spus Bobaru.

 LISTĂ

 Lista la Camera Deputaţilor este deschisă de Dan Vîlceanu, urmat de Severus Militaru, consilier judeţean, Marcel Romanescu, consilier local, Constantin Bobaru, primarul din Sadu,  Dumitru Vulpe, primarul din Câlnic, medicul Aura Obrocea, şefa la organizaţiei de femei, şi ulterior va fi desemnat şi un reprezentant de la Tineret. La Senat, pe primul loc este Tudor Barbu, actual senator, urmat de Dumitru Leuştean, primarul din Novaci, şi Rodica Ghimiş, consilier local, fostă directoare de la Casa de Pensii.

Vizualizări: 2,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: