Tăriceanu, vizită privată în Gorj

Șeful Senatului, omul numărul 2 în structura ierarhică a statului român, a fost la sfârșitul săptămânii trecute într-o vizită privată în județul Gorj. Călin Popescu Tăriceanu a fost însoțit de membri ai familiei sale, dar și de colegi din filiala locală a ALDE, care au și fost ghizi pentru demnitarul venit de la București.

Tăriceanu a cerut discreție maximă, nedorind să aibă ziariștii pe cap, astfel reușind să se deplaseze fără mare tam-tam în diferite zone turistice ale județului. Pe rețelele de socializare au fost postate însă fotografii de gorjenii cu care acesta s-a întâlnit pe parcursul celor două zile petrecute pe meleagurile noastre.

Liderul ALDE a fost cazat la hotelul din Țicleni al senatorului Dian Popescu, cel care și conduce organizația județeană a partidului lui Tăriceanu. Liderul Senatului a mers la Tismana, unde a vizitat atât celebra mănăstire, dar și Muzeul Tezaurului, fiind impresionat de amenajarea făcută aici de Banca Națională a României. Tăriceanu nu a ratat ocazia și a trecut și pe la atelierul meșterelui popular Ciuncanu Gheorghe, din satul Gornovița, costumele tradiționale realizate de acesta uimindu-l pe șeful Senatului. Vizita în Gorj a lui Tăriceanu a mai presupus o deplasare pe Transalpina, unde acesta s-a întâlnit atât cu reprezentanții cabanierilor din Rânca, dar și cu familia de ciobani care a amenajat un popas turistic în stâna pe care o au pe vârf de munte. Șeful Senatului a gustat din mâncărurile tradiționale preparate aici la ceaun și, evident, i-a plăcut, la fel ca și turiștilor care trec pe aici zilnic pentru a se bucura de un tocan de oaie sau de o mămăliguță caldă cu smântână și brânză.

Galerie foto


Vizualizări: 739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: