Salariatele de la Confecţia, fără salarii de două luni

Peste 100 de angajate au protestat luni în faţa fabricii de Confecţii din Târgu Jiu. Femeile sunt nemulţumite că nu şi-au luat salariile din luna februarie în condiţiile în care nu primesc mai mult de 500 de lei pe lună. Salariatele cred că asta este doar o strategie a angajatorului de a le determina să renunţe la locurile de muncă şi să închidă fabrica.

Cristina Sârbu, lider de sindicat la Confecţia, spune că femeile se tem că vor rămâne fără bani de Paşte. Nu şi-au luat banii încă din luna februarie și se tem că nu o să aibă ce pune pe masă de sărbători. Mai mult, îi acuză pe directori că vor să închidă fabrica şi să le lase pe drumuri. ”Pur şi simplu, urmăresc să o închidă, de asta au băgat-o în insolvenţă, să ajungă ei cât mai aproape de pensie ca apoi să o închidă. Numai ei ştiu ce au făcut cu atâţia bani. Nu mi se pare corect ca oamenii care muncesc şi produc să-i laşi ultima dată să-şi ia salariile. Puţinul ăla la care au dreptul ar fi trebuit să-i dea, asta zice şi legea”, a spus Cristina Sârbu, lider de sindicat Confecţia.

”Nu mai avem ce pune pe masă”
Cele aproape 100 de croitorese au refuzat să mai muncească în cursul zilei de ieri şi au cerut demisia celor care conduc unitatea. ”Ieşiţi afară cu demisia în mână!” sau ”Demisia” au scandat ore în şir croitoresele. Femeile spun că ultimii bani pe care i-au văzut au fost 200 de lei în luna februarie. ”Ne-au dat 200 de lei în februarie, toate am luat la fel. Nu se poate aşa ceva, să-şi dea demisia dacă nu sunt în stare să redreseze fabrica. Mie şi ruşine să le spun copiilor că vin la serviciu fără să iau bani, lor nu le pasă. Noi avem copii de crescut şi nu avem ce le pune pe masă”, a spus una din angajatele care au protestat.
Reprezentanţii fabricii de confecţii au refuzat să ofere un punct de vedere oficial, doar au informat că sunt discuţii ca femeile să-şi primească banii săptămâna aceasta.

Galerie foto


Vizualizări: 566

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: