Revolta primarilor USL, urmată de protestul cadrelor medicale

Nimeni nu mai pare mulţumit de guvernarea Ponta. După ce mii de primari USL au semnat un protest împotriva măsurilor aberante ale guvernului, este rândul cadrelor medicale din ţară să se revolte. Interesant este că la Gorj liderul Sanitas este Valentin Popa, consilier judeţean PSD, care respinge proiectele de aşa-zisă reformă a sănătăţii. Reprezentanţii Sanitas consideră aceste proiecte ca fiind „o bulibăşeală totală a sistemului sanitar”.

Dezbaterea regională de la Craiova din data de 3 septembrie va reuni reprezentanţi ai autorităţilor sanitare din Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi. Alături de ei sunt aşteptaţi şi oficialii din Sănătate care în această perioadă fac un tur al mai multor zone din ţară în care au avea loc astfel de întruniri. În cadrul acestei întruniri vor fi puse în discuţie proiecte privind: restructurarea şi reorganizarea sistemului sanitar, proiectul pilot de creştere a veniturilor medicilor din unităţile sanitare publice cu paturi, legea malpraxisului, proiectul de modificare a statutului spitalelor, principii şi elemente definitorii ale pachetului de servicii medicale de bază. La dezbaterile regionale, sunt invitaţi să participe: reprezentanţii Colegiilor Judeţene ale Medicilor, ai Asociaţiilor de pacienţi, ai Societăţilor şi Patronatelor Medicilor de Familie, ai Organizaţiilor sindicale, ai Colegiilor Judeţene ale Farmaciştilor, conducerile DSP-urilor, preşedintele C.N.A.S., Cristian Buşoi şi conducerile Caselor Judeţene de Sănătate, preşedinţii Consiliilor Judeţene, prefecţii şi parlamentarii USL.

Bulibăşeală totală a sistemului sanitar

Sindicaliştii din sistemul sanitar gorjean sunt hotărâţi să meargă într-un număr mare la întâlnirea regională de la Craiova din data de 3 septembrie pentru a respinge proiectele Ministerului Sănătăţii. Reprezentanţii Sanitas Gorj spun că această reformă reprezintă o bulibăşeală totală a sistemului sanitar. „Proiectele Ministerului Sănătăţii reprezintă o bulibăşeală totală a sistemului sanitar. Va fi un dezastru total în sănătate în condiţiile în care aceste proiecte vor fi aprobate. Vom merge la Craiova şi vom respinge o mare parte din aceste proiecte. Nu vom fi de acord ca medicii să renunţe la cabinete şi să-şi aducă pacienţii în spital desfăşurând activitate privată în cadrul secţiilor respective. De asemenea, suntem convinşi că medicii vor fi păcăliţi dacă vor crede că îşi măresc astfel veniturile. Nu suntem de acord nici ca spitalele să funcţioneze ca fundaţii şi ca asociaţii”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj.

Sindicaliştii cred că nu este nevoie de legi noi în sănătate. „Nu mai avem nevoie de alte legi în sistemul sanitar. Avem o lege a salarizării chiar dacă s-a pus în practică doar atunci când a fost vorba să ne ia din drepturi, acum cred că ar trebui să se aplice şi partea cealaltă. În plus, există chiar o lege a Sănătăţii făcută chiar de domnul ministru. Aşa că nu văd rostul unor legi noi”, a mai precizat Valentin Popa.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: