Revoltă printre primarii PSD. Vor funcţii de conducere

Derogările date recent de conducerea PSD Gorj pentru ca Laurenţiu Ciurel şi Bebe Ionică Viorel să poată candida la funcţiile de vicepreşedinţi, deşi nu au vechimea necesară, i-au trezit pe edili la realitate, aceştia dându-şi seama că dacă nu ocupă acum nişte funcţii cheie, în 2012 tot şefii de la Târgu Jiu vor face jocurile aşa cum vor dori.

Edilul din Bustuchin, Ion Ciocea, fost vicepreşedinte până în toamna anului trecut, când a demisionat din toate funcţiile deţinute în partid pentru a protestat faţă de felul în care sunt luate unele decizii în organizaţie, declară că PSD Gorj are nevoie de un suflu nou după alegerile din 27 mai. Ion Ciocea declară că ar putea candida la o funcţie de vicepreşedinte al PSD Gorj, dacă vor exista suficienţi colegi primari din judeţ care să îl susţină.  „Dacă vor decide colegii primari din judeţ să fim mai mulţi care să ocupăm astfel de funcţii de conducere în filială şi mă vor susţine e posibil să candidez la o funcţie de vicepreşedinte. Dacă nu voi avea susţinere nu voi candida. Deocamdată purtăm discuţii între noi, căutăm variante şi ne propunem ca măcar vreo 15-20 dintre noi să fie în structurile astea de conducere de la nivel judeţean. Să nu credeţi că ne dorim funcţiile cu orice preţ, dar noi suntem cei care ştim ce vor oamenii în teritoriu, noi batem din poartă în poartă după voturi şi când e să se ia deciziile pentru partid vedem că vin alţii şi fac lucrul acesta. De asta am şi decis, să ne impunem noi reprezentanţii noştri pentru a ne putea promova propriile puncte de vedere pentru că, altfel, vom rămâne iarăşi pe margine”, declară Ciocea.

Alţi edili, alte supărări

În aceeaşi situaţie cu edilul din Bustuchin, reales de vreo 10 ani din primul tur, se află şi primarul de la Leleşti, Marian Rotaru, care a anunţat deja că va candida pentru o funcţie de vicepreşedinte al PSD Gorj. Nemulţumiri are şi primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, care, cel mai probabil, va dori şi el să devină vicepreşedinte al PSD Gorj, acesta declarându-se împotriva derogărilor date recent de conducerea filialei judeţene şi care favorizează doar doi membri de partid în candidaturile lor pentru a ocupa funcţii de conducere în organizaţie.

„Şi eu am venit în partidul acesta şi am respectat statutul, nu am cerut funcţii imediat, deşi sunt preşedinte de organizaţie municipală şi cred că îndeplineam criteriile pentru a fi în Biroul Executiv al filialei. Înainte de a cere cineva o funcţie de conducere ar trebui să muncească în partid şi să aibă rezultate. Eu cred că am şanse să devin vicepreşedinte al PSD Gorj atâta timp cât la Motru avem peste 2000 de membri. Deocamdată nu discutăm despre şanse, ci despre rezultate. Eu îmi voi expune punctul de vedere în continuare. Dacă pentru preşedintele celei de-a doua organizaţii din judeţ nu s-a putut face o excepţie, cred că nici acum nu e cazul să se facă vreo derogare”, spune Hanu, supărat, ca şi alţi activişti mai vechi sau mai noi din PSD Gorj, pe faptul că şefii filialei susţinut o abatere de la statut pentru a a putea promova două persoane apropiate lor.

Suspans pentru candidaturile lui Ciurel şi Ionică

Laurenţiu Ciurel şi Bebe Ionică Viorel mai au de aşteptat până când vor afla dacă pot să candideze sau nu pentru câte o funcţie de vicepreşedinte al PSD Gorj. Biroul Executiv al filialei a aprobat la sfârşitul săptămânii trecute o derogare care să le permită membrilor fără vechime în partid să candideze la astfel de funcţii de conducere. Actualul vicepreşedinte Marius Vlaicu afirmă însă că decizia respectivă nu este definitivă, ea urmând să fie validată în Conferinţa Judeţeană de alegeri. Vlaicu spune că, atunci, dacă decizia respectivă va fi validată şi de delegaţii la Conferinţă, oricine va avea dreptul să candideze. Actualul statut al PSD obligă aspiranţii la funcţia de vicepreşedinte al unei organizaţii judeţene să aibă o vechime de cel puţin doi ani în partid. Laurenţiu Ciurel şi Bebe Ionică Viorel nu au vechimea respectivă, dar au obţinut derogarea pentru a putea candida pe considerentul că s-au implicat în campania electorală de anul trecut. Ambii aspiră să ocupe câte un post de vicepreşedinte, la cum se prezintă lucrurile acum şansele ca ei să fie susţinuţi de primarii din teritoriu fiind destul de reduse.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: