Rezervor cu 9 tone de motorină, în mijlocul cartierului de lux

Firma unui cunoscut om de afaceri din Târgu Jiu a primit o amendă usturătoare din partea comisarilor Gărzii de Mediu Gorj, după ce a amplasat şi pus în funcţiune un rezervor de motorină în cartierul Primăverii din municipiul Târgu Jiu, fără a deţine autorizaţie de mediu în acest sens. Este vorba de societatea Dogerik Trans SRL, deţinută de afaceristul Dragoş Constantin Giurea, firmă de transport cunoscută mai ales pentru contractele încheiate cu CE Oltenia. Luni la rând, de la acest rezervor au fost alimentate utilajele firmei, până când localnicii s-au sesizat, fiindu-le teamă că din cauza căldurii, rezervorul cu combustibil le poate pune viaţa în pericol.

Firma Dogerik Trans SRL a închiriat în luna februarie a acestui an de la societatea Pentragrup SRL din Târgu Jiu rezervorul de motorină cu o capacitate de 9000 de litri, prevăzut cu pompă pentru alimentare, pe care l-a amplasat şi pus în funcţiune chiar pe strada Petreşti din cartierul Primăverii, acolo unde societatea are un punct de lucru. De luni bune maşinile societăţii sunt alimentate de la acest rezervor, însă acum cei care deţin case în zonă s-au panicat, temându-se să nu se producă vreo explozie, mai ales că în această perioadă se înregistrează temperaturi ridicate, drept pentru care au anunţat jurnaliştii despre temerile lor.

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj s-au autosesizat în acest caz, iar marţi, 4 august, au efectuat un control la punctul de lucru al societăţii de pe strada Petreşti. În urma verificărilor au constatat faptul că societatea nu a respectat legislaţia de mediu în momentul în care a pus în funcţiune rezervorul de motorină. Astfel, au aplicat societăţii o sancţiune destul de mare şi au impus administratorilor măsuri imediate pentru a se pune în legalitate cu acest rezervor. "Comisarii Gărzii de Mediu s-au autosesizat în ceea ce priveşte o societate din Târgu Jiu care deţinea un rezervor de combustibil, motorină, cu o capacitate de 9000 litri, stocul la data controlului era de 7000 litri. Societatea nu deţinea autorizaţie de mediu pentru funcţionarea acestui rezervor, deşi desfăşura activitate cod CAEN depozitări substanţe şi preparate chimice periculoase, mai exact instalaţii de depozitare a produselor petroliere, activitate care se supune procedurii de autorizare din punct de vedere al protecţiei mediului. Faţă de acestea, unitatea a fost sancţionată cu o amendă în cuantum de 30.000 lei şi i s-a sistat activitatea până la obţinerea autorizaţiei de mediu", a declarat Daniela Ionescu, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Gorj.

Pentru că la momentul în care comisarii de mediu au efectuat acest control, în rezervorul mobil exista cantitatea de 7000 litri motorină, societatea a primit permisiunea autorităţilor de a folosi această cantitate până la epuizare, cu condiţia să nu-l realimenteze până ce va obţine autorizaţia de mediu pentru punerea în funcţiune în mod legal.

Vizualizări: 733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: