„Belgianul” din Motru, 2 săptămâni după gratii

Curtea de Apel Craiova a emis mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului depistat de poliţiştii din Motru ca fiind dat în urmărire internaţională, după ce autorităţile din Belgia l-au acuzat de răpire internaţională a unui minor şi au cerut arestarea sa. Este vorba de o fiică pe care Fănică Bordînc o are din afara căsătoriei.

Fănică Bordînc va sta două săptămâni după gratii, el având şi cetăţenie română, dar şi belgiană, domiciliul avându-l însă la Baia de Aramă, la Motru fiind doar patronul unui local. „Admite propunerea. Dispune arestarea provizorie în vederea predării a persoanei solicitate Bordînc Fănică, pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 04 august 2015 până la data de 18 august 2015, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare. (...) Fixează termen pentru prezentarea mandatului european de arestare tradus în limba română, la data de 18 august 2015”, a stabilit instanţa din Bănie.

Ieri, soţia lui Bordînc a reacţionat la informaţiile din presă legate de situaţia în care bărbatul a ajuns după gratii, menţionând că nu ea este cea care a sesizat autorităţile din Belgia cu privire la răpirea unui minor. „Eu nu sunt cu soţul meu în divorţ, din contră, îi sunt alături aşa cum i-am fost şi acum doi ani când a mai avut o problemă de acelaşi gen. El are un copil, o fetiţă, dintr-o relaţie extraconjugală, iar femeia aceea pe care a dus-o în Belgia şi a ajutat-o să obţină cetăţenia belgiană timp ce cinci ani nici nu s-a uitat la fetiţă. Fănică şi mama lui au avut grijă de fetiţă, iar acum el a vrut să o aducă în ţară pentru a avea în continuare grijă de ea. Mama fetiţei nu se ocupă de acest copil, o duce la un cămin lunea şi o ia de acolo la sfârşit de săptămână, lucru cu care Fănică nu e de acord pentru că el ţine la acel copil la fel ca la cei pe care îi are cu mine din căsnicia legală. Probabil că în Belgia va lămuri lucrurile aşa cum a fost şi acum doi ani, când a fost lăsat în libertate tot pentru acelaşi gen de acuzaţii”, spune soţia lui Fănică Bordînc.

În trecut bărbatul a mai avut probleme cu poliţiştii, el sesizând la Pandurul faptul că un agent rutier i-ar fi reţinut abuziv soţiei sale talonul de înmatriculare al maşinii cu numere de Belgia, Bordînc spunând la vremea respectivă că îl va reclama pe poliţist. Într-un alt caz, el s-a declarat frate vitreg cu fosta funcţionară a APIA Gorj, Otilia Arjocu, implicată în alte dosare penale, femeia negând însă categoric vreo relaţie de rudenie cu „belgianul”, menţionând doar că îl cunoaşte şi nimic mai mult.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: