Rezultatele de la repartizarea în licee. Locuri libere, elevi pe dinafară

Emoţii copleşitoare pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Aceştia au aflat în sfârşit liceele la care au fost repartizaţi. Dacă pentru unii repartizarea electronică a fost un succes, pentru alţii a fost un adevărat eşec şi asta pentru că nu au completat suficiente opţiuni şi au rămas pe din afară. Este cazul a 35 de elevi, majoritatea din Motru şi Bâlteni care nu au vrut să meargă la un liceu din afara localităţii lor. Pentru aceştia se va organiza o a doua etapă de repartizare computerizată.

Nu mai puţin de 4.190 de elevi de clasa a VIII-a au aflat ieri liceele la care vor învăţa în următorii patru ani. Alţi 35 de elevi au rămas pe din afară după ce au completat prea puţine opţiuni. Acestora li se va acorda o a două şansă în perioada  15-18 iulie când îşi vor completa din nou opţiunile urmând ca în data de 23 iulie să fie a doua etapă de repartizare computerizată. „La momentul de faţă mai avem 380 de locuri libere plus şase locuri la liceele vocaţionale pentru care se vor susţine probe de aptitudini în perioada 15-16 iulie. Cei care au rămas nerepartizaţi nu şi-au depus suficiente opţiuni, unii dintre ei, cei din zona Motru şi cei din Bâlteni, nu au vrut decât liceele de la Motru sau de la Bâlteni din cauza condiţiilor materiale precare”, a declarat Ermina Frunzaru, referent în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Cele mai căutate licee din Gorj au rămas tot cele din anii trecuţi respectiv Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” şi Colegiul Comercial „Virgil Madgearu”.

Cel mai bun elev din Gorj, la „Tudor Vladimirescu”

Dumitru Călugăru, singurul elev care a obţinut nota maximă la testarea naţională, va fi timp de patru ani elev al Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Acesta a optat pentru specializarea matematică-informatică în cadrul colegiului. În schimb, la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, cea mai mică notă cu care s-a intrat a fost 9.30. „Colegiul Spiru Haret, specializarea matematică-informatică, bilingv-limba engleză, ultima medie de admitere a fost 9.30”, a declarat Ermina Frunzaru.

PERFORMANŢE

Cei mai buni elevi din Gorj au optat şi ei pentru liceele de top din municipiu Târgu Jiu. Este cazul Andrei Paralescu, care a obţinut nota 9.99 şi a optat pentru Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, specializarea matematică-informatică. A trei elevă pe Gorj, Carla Ana Maria Lemnaru a optat şi ea pentru Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” cu o notă de 9.98.

MEDII

Ultimele medii de intrare la cele mai bune licee din Gorj au fost următoarele:

Colegiul Naţional „Spiru Haret”, specializarea filologie, 8.72, matematică informatică 8.68, ştiinţele naturii 8.61. La Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, ultima medie de admitere la matematică-informatică a fost 8.55, filologie 8.38, ştiinţele naturii 8.39. Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, ştiinţele naturii 9.04, filologie 8.92, matematică-informatică 8.81.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: