Risc major de explozie la un atelier din Târgu Jiu

Un atelier de confecţii metalice din Târgu Jiu era să sară în aer, după ce o conductă de gaze s-a fisurat şi a luat foc chiar în imediata apropiere a contorului de gaze. Angajaţii atelierului au încercat să stingă focul cu ce le-a venit la mână, însă fără succes. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de pompieri care a reuşit să elimine pericolul, înainte să se producă o catastrofă.

Totul s-a petrecut vineri după-amiază când doi dintre angajaţii atelierului de confecţii metalice deţinut de societatea Prelmet S.A. din Târgu Jiu, au observat o flacără provenită de la o ţeavă de gaze. Unul dintre angajaţi a încercat să stingă focul cu o haină îmbibată în apă, însă în zadar. Văzând că nu-i cu putinţă să stingă focul au sunat la numărul unic de urgenţă, 112 şi au cerut ajutor. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj (ISU) care a reuşit să stingă focul. „Am intervenit cu o autospecială de stins incendiul cu apă şi spumă. Am întrerupt gazele de sub contor. Am răcit zona unde s-a încins din cauza flăcării”, a declarat Aurelian Negrea, şef echipă intervenţie ISU Gorj.

Reprezentanţii atelierului spun că incendiul s-a produs din cauză că ţeava de gaze s-a fisurat. „În acea parte a atelierului nu se lucra. Cel mai probabil s-a creat o fisură la ţeava de gaze, s-a produs o scânteie, după care a luat foc”, a spus Vasile Tunaru, reprezentant Prelmet SA.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: