Riscă sancțiuni bisericești

Preotul din comuna Bustuchin care s-a urcat băut la volan și a accidentat trei minori riscă să fie sancționat de superiori. Cazul său este în atenția reprezentanților Mitropoliei Olteniei, iar măsura care va fi luată în această situație va fi analizată în următoarea ședință a Arhiepiscopiei Craiova.

Evenimentul rutier a avut loc săptămâna trecută în localitatea unde Eleodor Fîciu este preot, la fel și tatăl său, Aurel Fîciu, care în urmă cu câțiva ani a accidentat mortal o femeie. Tânărul preot s-a urcat băut la volan și, din cauza neatenţiei în conducere, a acroşat cu partea dreapta-faţă trei tineri de 15, 17 şi 19 ani, toţi din comuna Berleşti, ce se aflau în afara părţii carosabile. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice. Oamenii legii au întocmit pe numele preotului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală.

Trimisul lui Dumnezeu nu va răspunde doar în fața legii, ci şi a superiorilor care au aflat de acest caz. „Vă informăm că situația părintelui Eleodor Fîciu a fost analizată și s-a hotărât ca părintele protopop Iulian Mărgineanu, de la Protoieria Târgu Cărbunești, să propună măsuri adecvate, care vor fi discutate în proxima ședință a Permanentei Arhiepiscopiei Craiovei”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Olteniei.

Alin PĂNOIU

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: