Român răpit în Libia. Celulă de criză la MAE

Un inginer român și alți trei colegi de naționalități necunoscute au fost răpiți sâmbătă în Libia de persoane înarmate. Ei lucrau pentru o companie care extrage petrol din perimetrul Sharara, transmite presa locală. Cei patru ar fi fost duși într-un loc necunoscut. Surse citate de presa libiană arată că doi dintre ingineri au fost deja eliberați, în timp ce alți doi rămân în captivitate.

Perimetrul Sharara face parte din câmpul petrolifer Murzuk, operat de compania spaniolă Repsol. Zăcământul a aparținut în anii 80 companiei române Rompetrol, dar o tranzacție controversată a făcut ca Repsol să devină noul dezvoltator.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că are în atenție cazul prin Ambasada României în Libia, relocată la Tunis. Din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a fost activată Celula de Criză a MAE. Celula de Criză a demarat, în regim de urgență, efectuarea unor verificări pentru stabilirea situației de fapt. Având în vedere specificul operațiunilor și situația din Libia, procedurile de verificare pot fi de durată. MAE anunță că a instituit, încă din anul 2015, nivelul maxim de alertă pentru Libia: Pericol major – Părăsiți imediat zona sau țara!

Vizualizări: 1,234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: