Romanescu, arată că eşti primar!

Într-o ţară normală, un director care ar fi apărut în ziare, fotografiat, în timp ce o subalternă îi face pedichiura la birou, ar fi demisionat pe loc. Nu a fost cazul lui Marian Rotaru, directorul de la Direcţia de Patrimoniu Târgu Jiu. Acesta se agaţă de funcţie de săptămâni bune, susţinând că e o victimă, că a fost şantajat timp de doi ani cu fotografia respectivă. Ba chiar a zis că a fost ameninţat cu moartea şi dat cu capul de pereţi. Da, vreau să îi ştiu punctul de vedere, vreau să ştiu cine l-a şantajat şi ce i-a cerut în schimb. Dar nu acum, ci doar după ce îşi dă demisia. O să putem atunci să îl ascultăm, să ne spună ce grupuri de interese a deranjat, cum s-a luptat el pentru apărarea banului public şi aşa mai departe. Comportamentul lui în raport cu subalternii rămâne unul de netolerat şi trebuie să plece.

Într-un oraş normal, primarul i-ar fi cerut pe loc demisia. Marcel Romanescu a spus mai întâi că vrea să ştie de ce a apărut fotografia după doi ani, că poate sunt nişte interese. După vreo două zile a zis şi că aşteaptă o demisie, dar că asta e o chestiune unilaterală bla bla. Romanescu trebuia să fie categoric şi să îi ceară ferm demisia lui Rotaru. Cred că ar fi obţinut-o. Cu certitudine, primarul are mai multe informaţii, ştie probabil care sunt mafioţii care îi vor capul lui Rotaru, dar pe mine nu mă interesează asta decât după ce Rotaru îşi dă demisia.

Pesediştii au cerut şi ei demiterea lui Rotaru. Unora dintre ei le este frică de lucrurile pe care Rotaru le ştie şi înţeleg că le şi spune organelor de anchetă, aşa că vor să îl compromită. Probabil că pesediştii vor să ascundă nişte lucruri murdare, sper să le aflăm şi pe acestea, dar numai după ce Rotaru îşi dă demisia sau este demis.

Liberalii, gaşca lui Vîlceanu, au iniţiat şi ei un proiect de hotărâre pentru demiterea lui Rotaru. Din păcate, un proiect ilegal, care nu îi foloseşte decât lui Rotaru. Oamenii care au fost umiliţi şi înjuraţi la serviciu de acest Rotaru aşteaptă să li se facă dreptate. PNL Vîlceanu îi păcăleşte însă, creând o soluţie falsă. Când creezi o pistă falsă, abaţi atenţia de la ceea ce trebuie cu adevărat făcut pentru rezolvarea acestei situaţii. Cumva, Romanescu are dreptate să fie supărat pe Vîlceanu, că a propus această soluţie falsă, care va fi anulată de prefect sau de instanţă. Dar, supărarea lui Romanescu nu mă interesează acum, ci abia după ce Rotaru pleacă de la Patrimoniu.

Realitatea este că Marcel Romanescu nu foloseşte toate pârghiile pe care le are. Ştim că, dacă vrea, poate convinge comisia de disciplină să termine verificarea mai repede. A spus că aşteaptă un raport în cel mult o lună - o lună şi jumătate. Aşa mult? Cred că ar fi cazul să ne arate cine este primar în Târgu Jiu şi să tranşeze problema în trei zile. S-a vorbit deja prea mult despre acest subiect şi înţeleg că mai sunt şi alte fotografii compromiţătoare cu Marian Rotaru. Primarul Romanescu trebuie să fie conştient de faptul că, după ce mai apare o fotografie de genul, nu-l mai spală nici apa Jiului.

Vizualizări: 884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: