Elvira Şarapatin, o nouă Dăncilă

Dacă vreodată Viorica Dăncilă îl va lăsa baltă pe Liviu Dragnea, liderul PSD nu are de ce să se îngrijoreze. Are o soluţie mult mai bună la Târgu Jiu, în persoana deputatului PSD Elvira Şarapatin. Spun mult mai bună, pentru că Dăncilă este doar un executant care evită să iasă la bătaie, pe când Şarapatin este dispusă să îşi asume bătălii.

Elvira Şarapatin a devenit vedetă naţională acum câteva săptămâni, când a spus cu seninătate că referendumul pentru redefinirea familiei, care a păpat aiurea-n tramvai 40 de milioane de euro, trebuie repetat. Ai fi zis că aduce ea bani de acasă, cu atâta convingere o spunea. Dat fiind numărul mare de bâlbe din interviul pe care l-a dat atunci, presa s-a mulţumit să o ia la mişto.

Dar nu, nu e de glumă. Miercuri, 24 octombrie 2018, deputatul Elvira Şarapatin a dat un comunicat de presă prin care cere amendarea celor care au protestat pe 10 august în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Şi nu au fost decât vreo sută de mii de persoane. La început am crezut că e vreo metodă pesedistă de reducere a deficitului bugetar, dar nu. Este vorba doar de ducerea la îndeplinire a unui vis al PSD, cel de reducere a democraţiei, un plan secret, dezvăluit din eroare de Viorica Dăncilă la începutul unei şedinţe de guvern, în luna mai.

Dat fiind viitorul politic care o aşteaptă pe Elvira Şarapatin, ar trebui să o cunoaştem mai bine. A fost profesoară de sport, este de ani buni preşedintele organizaţiei de femei din PSD Gorj şi a ajuns deputat fără să se voteze. Aşa spune fostul ei coleg de partid şi de listă, Alin Văcaru. „Va intra în istorie ca fiind aleasă deputat de Gorj, iar ea şi familia ei nu au votat PSD. În rest, numai de bine. Aşa se vorbea când eram şi eu în partid, nu a fost nicio zi în campanie pentru că era supărată pentru locul pe care a fost pusă. Nu se aştepta nimeni, să fim serioşi, ca nici măcar locul 3 să fie eligibil. N-a fost nicio zi în campanie şi a ieşit deputat, asta va intra în istoria PSD Gorj. Chiar nu înţeleg”, spunea acum un an deputatul Alin Văcaru.  

Într-adevăr, deşi PSD Gorj a avut voturi pentru doi deputaţi - Victor Ponta şi Mihai Weber -, la redistribuire a intrat nu doar locul al treilea, pe care era Alin Văcaru, ci şi locul al patrulea, ocupat de Elvira Şarapatin. A fost un şoc atunci în organizaţie, mai ales că Şarapatin, supărată că a fost abia a patra, aproape că nu a fost văzută în campania electorală.

Ar mai fi ceva de spus. Elvira Şarapatin nu vorbeşte la fel de bine ca Viorica Dăncilă, nu are aceeaşi dicţie impecabilă, dar compensează prin faptul că scrie pe facebook aproape la fel de corect ca Maria Grapini.

Vizualizări: 3,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: