Romanescu, avantajat de o decizie dată pentru Andrei

Marcel Romanescu ar putea sta departe de PDL dacă va reuşi să ajungă inspector guvernamental. De fapt, Romanescu a vorbit la Radio Infinit despre o hotărâre pe care trebuie să o dea Guvernul prin care prefecţii şi subprefecţii cu concurs să treacă în categoria înalţilor funcţionari publici. Romanescu a spus că această hârtie s-ar aproba pentru Liviu Andrei, dar ar beneficia şi alţii. Chiar şi el.

Reporter: Va fi emisă vreo hotărâre prin care foștii subprefecți să fie trecuți în categoria înalților funcționari publici?

Marcel Romanescu: Este o hotărâre normală care ar trebui emisă de către actualul guvern al României ținând cont de faptul că până în 2012 o parte dintre foștii noștri colegi, prefecți și subprefecți, s-au judecat și au câștigat acest proces cu Ministerul de Interne și cu Guvernul României. La acest moment Guvernul României ar trebui să vină cu o Hotărâre de Guvern prin care pe toți cei care am dat concurs pentru ocuparea funcțiilor de prefect și subprefect să ne treacă în categoria înalților funcționari.

Rep.: Cum ar trebui să se procedeze?

M.R.: Mergând pe principiul mobilității să ne repartizeze ca inspectori guvernamentali într-un anumit județ din țară. Cam asta este procedura necesară pentru Guvernul României.

Rep.: Dacă se va întâmpla acest lucru ce se va întâmpla cu viața politică? Mai reveniți?

M.R.: Din momentul în care s-ar emite o astfel de Hotărâre de Guvern nu mai pot face politică. Din acel moment sunt înalt funcționar și ca în perioada în care eram subprefect nu mai am dreptul de a face politică și declarații politice.

Rep.: Deci ar cam pica revenirea dumneavoastră la PDL?

M.R.: Oricum trebuie o hotărâre. Cel puțin până astăzi nu se punea problema de a se da. Dacă se va da, se dă pentru Liviu Andrei, și în acest fel ne cuprinde și pe noi n hotărârea respectivă.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: