Romanescu: Complexul Oltenia, funcţionabil până la finalul anului

Subprefectul Marcel Romanescu vede cu ochi buni înfiinţarea Complexului Oltenia şi este convins că noua entitate ce reuneşte complexurile Rovinari, Turceni, Craiova şi SNLO va avea sediul în judeţul Gorj.

Electra nu a mai fost înfiinţată. A apărut un alt proiect. Cum vedeţi înfiinţarea Complexului Oltenia?

Îmi doresc ca acest Complex să se înfiinţeze şi cred că va deveni funcţionabil până la sfârşitul anului. Sunt multe persoane capabile care sprijină şi se implică în acest proiect.

Ce efecte vă aşteptaţi să aibă pe viitor?

O soluţie pentru redresarea economiei judeţului Gorj ar fi ca toate entităţile care folosesc cărbune să funcţioneze ca o singură unitate deoarece în acel moment toată lumea ar urmării doar profitul acesteia. În momentul de faţă cei de la SNLO sunt cei mai defavorizaţi pentru că suportă şi o parte socială faţă de ceilalţi. Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu nu mi-e totuna dacă sunt 7.000 sau 10.000 de angajaţi. Susţin actuala politică chiar dacă are şi o viziune socială.

Vor fi create locuri de muncă?

Mi-e greu să cred că se vor crea locuri de muncă în momentul  actual. Cred că lucrurile se vor schimba în bine pentru judeţul Gorj. Pe viitor va exista o strategie privind exploatarea cărbunelui.

Unde va fi sediul Complexului?

Cu siguranţă sediul Complexului Oltenia va fi în Gorj. Ar fi anormal să fie în alt judeţ de moment ce aici sunt cei mai mulţi specialişti şi cele mai multe entităţi ce vor fuziona.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: