Romanescu: Contractul de comodat trebuia reziliat

Menţinerea contractului de comodat cu clubul Pandurii Târgu Jiu şi pe perioada în care stadionul a fost construit va duce la prelungirea perioadei în care echipa de fotbal din Târgu Jiu poate beneficia de stadion. Primarul Marcel Romanescu spune că s-a făcut o greşeală atunci când respectivul contract doar a fost suspendat, considerând că acesta trebuia reziliat.

Primarul Marcel Romanescu consideră că s-a greșit atunci când Compania Națională de Investiții a început construcția noului stadion şi nu s-a reziliat contractul de comodat cu Pandurii Târgu Jiu.  Suspendarea contractului poate face ca oficialii de la Pandurii să solicite, din luna martie când contractul ar expira, să se prelungească cu perioada cât acesta a fost suspendat şi echipa nu a putut  beneficia de investiţiile făcute. „Discutăm, la stadionul din Târgu Jiu, de o greşeală, pe care am văzut că ministerele au reglat-o ulterior la nivelul stadioanelor din Bucureşti, cele pe care le realizează acum. După părerea mea nu trebuia începută această investiţie decât după ce se reziliau toate contractele în vigoare, pentru că aşa spune legea. Nu poţi preda către CNI un obiectiv parţial, adică s-au predat doar tribunele, dar nu s-a predat şi terenul de joc. Contractul de comodat, la momentul începerii investiţiei, trebuia reziliat, cel puţin pentru ceea ce însemna terenul principal din interiorul stadionului. Acum tragem de greşelile trecutului, dar ne-am luat în calcul acest termen din martie 2020, care ar fi termenul final pentru contractul încheiat anterior”, a spus edilul care crede că o decizie în procesul de faliment al celor de la Pandurii nu va rămâne definitivă până în luna martie: „După părerea mea hotărârea nu poate rămâne definitivă, cred  că până în luna martie, ceea ce înseamnă că, în momentul în care vom discuta de o hotărâre definitivă, deja municipalitatea din Târgu Jiu va avea, fără nici un fel de obligaţie, în patrimoniu, toată această bază sportivă”.

Pandurii Târgu Jiu a avut în administrare tot stadionul până la cedarea acestuia către Compania Naţională de Investiţii pentru a fi modernizat. Contractul ce comodat pe care Pandurii Târgu Jiu l-a semnat cu primăria Târgu Jiu a fost atunci suspendat pe perioada efectuării lucrărilor, urmând să reintre în vigoare după recepţia stadionului de la CNI.

Primăria a preluat stadionul la Direcţia de Patrimoniu după inaugurare şi acesta nu a mai revenit în administarea celor  de la Pandurii cum prevedea contractul de comodat.

Vizualizări: 1,587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: