Serviciu de transport urban electric la Bumbeşti Jiu

Veste bună pentru locuitorii din Bumbeşti Jiu. Oraşul va beneficia în viitor de un serviciu local de transport urban, care va fi implementat până în anul 2021. În cadrul proiectului vor fi achiziţionate autobuze electrice şi vor fi modernizate câteva străzi. În acest moment, transportul localnicilor din Bumbeşti Jiu se face de către firme private.

Bumbeşti Jiu va avea transport public electric. Investiţia este de aproximativ 5.000.000 de euro şi cuprinde mai multe proiecte. Pe de o parte se va investi în infrastructură şi pe de altă parte se vor achiziţiona autobuze electrice. "O să avem reabilitarea a două străzi din Bumbeşti-Jiu de aproximativ 7 kilometri cu tot ce presupune şi anume carosabil, rigole, poduri şi podeţe. Se va face o achiziţie de 3 mijloace de trasport, mai exact 3 autobuze electrice, cu staţii de încărcare, şi vor fi amenajate şi staţii pentru călători. Proiectul acesta va fi implementat până în 2021", a precizat primarul din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru.

Edilul susţine că acest proiect va rezolva problema transportului din Bumbeşti Jiu, care în acest moment este asigurat de firme private. "Vreau să vă spun că se va asigura transportul din toate satele care aparţin de Bumbeşti Jiu către centrul civic al localităţii. În week-end o să asigurăm transport până la Lainici. Acest serviciu urmează să îl scot la licitaţie şi va fi contra cost. Vreau să discut cu primarul din Târgu Jiu, să găsim o modalitate prin care să încredinţăm transportul de la Bumbeşti Jiu la Târgu Jiu şi retur societăţii de transport din Târgu-Jiu. Cum am mai spus, noi la Bumbeşti Jiu nu avem un serviciu de transport public, sunt doar firme private care asigură trasportul oamenilor", a mai spus Constantin Bobaru.

Vizualizări: 1,160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: