Romanescu, despre închiderea școlilor: Din păcate, propunerea a fost respinsă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj, întrunit joi seara la ora 19.00 într-o ședință care a durat peste două ore, a respins propunerea primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, de închidere a școlilor, pentru a putea face igienizarea necesară în contextul în care sute de oameni sunt testați pentru coronavirus.

"Din păcate, propunerea de a suspenda cursurile măcar pentru o zi, în așa fel încât să acționăm cât mai rapid pentru a dezinfecta unitățile de învățământ din municipiul Târgu Jiu, a fost respinsă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. După dezbateri aprinse, în ciuda tuturor argumentelor noastre care au avut ca element principal siguranța copiilor noștri, membrii Comitetului au susținut că nu este vorba de o epidemie și că nu se justifică oprirea cursurilor nici măcar pentru o zi. Vreau să asigur părinții că, la nivelul municipiului Târgu Jiu, vom lua măsurile necesare pentru a dezinfecta unitățile de învățământ, dar am fi fost mult mai eficienți dacă am fi putut face acest lucru mai devreme", a transmis primarul Marcel Romanescu.
 
 
Va fi însă închisă o școală din Rovinari: "Anunț!!! Vineri, 28 februarie 2020, la Scoala Gimnaziala nr. 1 din Rovinari nu se vor desfăşura cursuri deoarece se va efectua dezinsecție, dezinfecție şi deratizare. Suspendarea cursurilor s-a stabilit ca măsură de protejare a elevilor, a personalului didactic si auxiliar. Cursurile vor fi recuperate săptămana viitoare, câte o oră în fiecare zi dupa terminarea orelor prevazute în orar".
 
 Reprezentantul ISU Gorj a spus că s-a propus suspendarea cursurilor în Târgu Jiu, Bîlteni și Drăguțești, dar propunerea a fost respinsă prin vot. "Decizia a fost supusă de către domnul prefect la vot și a fost respinsă. Din totalul celor 37 de prezenți au fost cinci abțineri, trei au votat pentru suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ, iar 29 au votat împotrivă", a precizat purtătorul de cuvânt Florin Chisim.

Din punct de vedere legal, suspendarea cursurilor se poate face când sunt mai multe cazuri și este declarată epidemie, a mai spus Chisim.
 

Vizualizări: 5,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: