Romanescu e lămurit! Nu revine în PDL, pleacă la PNL!

Declaraţiile făcute ieri de preşedintele PD-L Gorj, senatorul Ion Ruşeţ, au fost clarificatoare pentru fostul subprefect Marcel Romanescu. Acesta spera să poată reveni în partid, dar s-a lămurit că Ruşeţ nu doreşte acest lucru. Romanescu spune că în acest moment singura sa opţiune este PNL Gorj şi în curând va anunţa ce direcţie va lua cariera sa politică. Una peste alta, Ruşeţ a dezvăluit şi motivele pentru care nu-l mai vrea pe Romanescu: a refuzat candidatura la primăria Târgu Jiu şi a rămas subprefect în Guvernul Ponta.

Primarii PD-L au avut un moment de revoltă în cadrul unei şedinţe mai restrânse cu preşedintele organizaţiei judeţene, când au solicitat reprimirea lui Romanescu în partid. La vremea respectivă primarii au crezut că au fost luaţi în seamă. Ba mai mult, primarul Liviu Cotojman a propus chiar înlocuirea lui Nicolae Daviţoiu de la PD-L Târgu Jiu cu Romanescu.

I-a închis gura lui Cotojman

Ruşeţ l-a pus la punct ieri pe Cotojman, căruia i-a amintit că ar trebui să aibă alte preocupări, cum ar fi consolidarea opoziţiei la Bustuchin. „Îi apreciez interesul domnului Liviu Cotojman, însă domnul Liviu Cotojman are alte preocupări pentru organizaţia de Roşia de Amaradia şi cea de Bustuchin. În ceea ce priveşte organizaţia de Târgu Jiu nu este (...). Chiar dacă întră în preocupările sale, nu intră în sarcina sa şi în mandatul dat de Biroul Permanent Judeţean. Mă bucură preocupările colegilor, dar aceşti colegi trebuie să fie preocupaţi de responsabilităţile pe care le au“, a declarat Ruşeţ.

Cât despre propunerea acestuia ca Romanescu să fie preşedintele PD-L Târgu Jiu, Ruşeţ a spus că nu se poate. „În ceea ce priveşte Târgu Jiu, discutăm despre reorganizarea organizaţiei cu oamenii partidului pentru că astăzi domnul Marcel Romanescu nu este membru al PD-L, nu a revenit în partid şi nu putem discuta ca cineva care nu e membru al PD-L să fie poziţionat într-o ierarhie sau alta“.

Nu-l iartă pe Romanescu

Ruşeţ a menţionat că Romanescu nu a depus nici un document la partid, din care să se înţeleagă o revenire a sa. Întrebat despre eventuale discuţii cu Romanescu, Ruşeţ a răspuns: „Eu şi colegii din organizaţia centrală am purtat discuţii cu Romanescu pentru a candida la Primăria Târgu Jiu. A refuzat. Atât pot să spun.

După aceea a trebuit să găsim o soluţie de ultim moment. Am închis discuţiile şi cu domnul Romanescu şi cu domnul Andrei când au devenit oamenii Guvernului Ponta. Nu poţi să ai dialog politic şi personal cu cineva care e în cealaltă barcă“.

Deşi primarii consideră că revenirea lui Romanescu ar aduce un plus partidului, Ruşeţ nu pare atât de sigur. „În momentul de faţă, dacă Marcel Romanescu ar fi candidat la alegerile locale, dacă ar fi ajuns curajul, am fi avut o cuantificare la nivelul anului 2012“.

REACŢIE

Marcel Romanescu a declarat ieri că cel mai probabil va merge la PNL Gorj. „Domnul Ruşeţ să conducă cu domnul Daviţoiu, domnul Gârjoabă... Pentru mine lucrurile sunt clare. Domnul Ruşeţ nu doreşte revenirea mea în partid. Dragoste cu de-a sila nu se poate. La momentul actual PNL este singura mea opţiune. Pentru domnul Ruşeţ ,oamenii care aduc voturi nu sunt importanţi, plecările ce au avut loc înainte de alegerile locale nu au fost importante pentru domnul Ruşeţ. Două-trei-cinci persoane au pus mâna pe acest partid“, a spus Romanescu.  

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: