Romanescu renunţă la PDL pentru Prefectură

Fostul deputat Marcel Romanescu este gata să renunţe la Partidul Democrat Liberal pentru a deveni subprefect de Gorj. Acesta afirmă că se va despărţi cu greu de partidul în care a fost membru în ultimii opt ani, dar că, pentru a respecta legea, va face un astfel de pas în cariera sa. Fostul parlamentar conduce filiala municipală Târgu Jiu a PDL şi este susţinut de organizaţia judeţeană pentru a ocupa un post de subprefect la nivel de Gorj, celălalt nominalizat fiind primvicepreşedintele Liviu Andrei, care, de asemenea, va trebui să renunţe la calitatea de membru de partid.

Romanescu şi Andrei au lipsit de la instalarea în funcţie a noului prefect Ion Florescum fiecare având motive bine întemeiate. Liviu Andrei are mama în spital la Târgu Mureş şi spune că în ultimele două săptămâni a stat mai mult pe acolo decât pe la Târgu Jiu, în timp ce Romanescu declară că a lipsit „din bun simţ”. Viitorul subprefect spune că nu a dorit să pună o presiune în plus pe actualii subprefecţi atâta timp cât ei sunt în funcţie, iar el încă nu are un document la mână pentru a fi instalat pe post. Fostul deputat afirmă că a fost invitat la ceremonia de instalare a lui Florescu în funcţie, dar nu a venit din această cauză.

„Am dorit să evit un moment neplăcut atât pentru mine, cât şi pentru domnii subprefecţi care sunt în funcţii acum şi care vor trebui să elibereze posturile în curând. Ştiu că asta mi se va întâmpla şi mie atunci când va veni momentul, pentru că acesta e adevărul, sunt funcţii politice, până la urmă. Voi renunţa însă la funcţia de preşedinte al PDL Târgu Jiu şi sper ca în locul meu să vină cineva dorit de oamenii din organizaţie cu care am muncit în campanie şi cu care am obţinut acel scor foarte bun de 30%. Speră să nu fie cineva impus mai de sus, iar ei să reuşească să se organizeze pentru scoruri cel puţin la fel de bune. Eu sper ca în circa o săptămână, maxim două, să fie parcurse toate procedurile pentru a-mi veni numirea pe funcţie şi să mă apuc de treabă. Atunci voi veni la Prefectură şi mă voi despărţi de colegii mei de la organizaţie. Nu voi apela la autosuspendarea din partid pentru că mie mi se pare o soluţie la limita legii, mai ales că legea ne obligă să nu facem niciun fel de politică, iar autosuspendarea te poate aduce în postura de a fi considerat, indirect, membru al unei formaţiuni politice. Dacă va fi să mă întorc în partid peste câţiva ani, sper ca în opinia colegilor mei din PDL să conteze faptul că timp de opt ani am activat doar în acest partid”, spune fostul deputat.

Vizualizări: 71

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: