Romanescu: Stadionul trebuie folosit de Pandurii Târgu Jiu cu prioritate

Primăria Târgu Jiu şi clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu au ajuns la un acord în ceea ce priveşte folosirea de către clubul gorjean a  stadionului Municipal. Primarul  Marcel Romanescu s-a înţeles cu oficialii echipei iar Pandurii va beneficia  de stadionul pe care a jucat zeci de ani în aceleaşi condiţii în care a  evoluat înainte de demolarea vechiului stadion. 

Primarul Municipiului Târgu Jiu a explicat în ce condiţii va folosi noul stadion echipa locală de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Edilul a purtat discuţii cu administratorul special al clubului aflat în insolvenţă, Marin Golea și cu principalul creditor al clubului de fotbal, Marin Condescu, reușind să ajungă la un consens în ceea ce priveşte modul în care se vor încasa banii pe biletele vândute. „Eu personal, îmi doresc ca echipa Pandurii să folosească acest stadion, cel puţin în aceleaşi condiţii în care l-a folosit şi anterior. Dar nu vreau să mă implic în partea de finanţare până când nu se rezolvă problema de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Stadionul însă, dacă  ne înţelegem, trebuie folosit de echipa Pandurii Târgu Jiu cu prioritate. Cred că vom găsi  o cale de comunicare. În principiu  am ajuns la un acord cu domnul Condescu şi cu domnul Golea, cel care reprezintă Pandurii în acest moment, ca Pandurii să încaseze veniturile din vânzările de bilete pentru evenimentele organizate de clubul Pandurii iar autoritatea publică locală să organizeze şi să obţină veniturile, într-o anumită formă, din meciurile care se vor desfăşura pe stadion, altele decât cele ale clubului Pandurii”, a explicat primarul care va discuta cu oficialii clubului Pandurii şi condiţiile în care contractul de comodat cu clubul va putea fi prelungit pentru perioada în care Pandurii nu a putut folosi stadionul: „În  principiu suntem de acord, rămâne să vedem juridic cum vom putea prelungi contractul de comodat care se va încheia în 2020. Vreau să traversăm cu bine această perioadă, să dăm drumul la stadion şi să fie inaugurat, după care aveam timp până în luna martie să discutăm toate etapele pe care le avem prevăzute în acel contract. Am găsit  calea de comunicare şi vrem să rezolvăm cu bine această problemă de pe 25 octombrie”.

Pandurii Târgu Jiu nu a mai evoluat pe stadionul din Târgu Jiu din anul 2014, când a început demolarea acestuia, echipa mutându-se atunci pe  stadionul de la Severin pentru a se putea construi noul stadion.

Vizualizări: 831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: