Romanescu vrea mai puţini şefi la Poliţia Locală

Prea mulţi şefi la Poliţia Locală Târgu Jiu! Primarul Marcel Romanescu îşi doreşte mai mulţi poliţişti în stradă şi mai puţini în birouri. „La Poliţia Târgu Jiu este un singur coordonator şef. La noi sunt şase şefi servicii pe acelaşi număr de angajaţi”, a explicat primarul din Târgu Jiu. Noua organigramă va trebui să treacă de votul consilierilor locali.

Conducerea Poliţiei Locale Târgu Jiu a înaintat o propunere de organigramă, însă administraţia locală vrea să mai taie din posturile de conducere. „Este o analiză pe care o fac, mi-a fost făcută o propunere de către domnul director Urdea şi urmează, împreună cu aparatul de specialitate din cadrul primăriei, să analizăm acea organigramă propusă. Eu am spus că îmi doresc coordonarea serviciilor de acolo de maximum două persoane, adică un şef serviciu şi un şef birou. În momentul în care ai mai mulţi şefi, din punctul meu de vedere, corelarea sarcinilor nu se face în mod eficient. Şi asta este dorinţa mea în acest moment. Organigrama va fi supusă unei hotărâri de Consiliu Local şi acolo putem să vedem exact dacă consilierii vor susţine această idee sau se gândesc la altă variantă”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Cei şase şefi de la Poliţia Locală Târgu Jiu sunt: Constantin Draica (Ordine Publică şi Evidenţa Persoanelor), Florin Băluţă (Ordine Publică 2), Gabriel Tudor (Ordine Publică Intervenţii), Cristian Popa (Ordine Publică), Ovidiu Tudorache (Ordine Publică şi Transport Valori) şi Dumitru Netedu (Ordine Publică 3). Gabriel Tudor, şeful Serviciului Ordine Publică Intervenţii, este fratele viceprimarului Adrian Tudor.

Primarul Romanescu crede că nu este normal ca Poliţia Locală să aibă aşa mulţi şefi. A făcut o comparaţie cu Poliţia Municipiului Târgu Jiu. „Mi-au trimis o organigramă modificată şi este clar că punctul dânşilor de vedere nu este în concordanţă cu ceea ce gândesc eu pentru Poliţia Locală. Îmi doresc mult mai mulţi oameni operativi în detrimentul şefilor. Adică îmi doresc oameni în stradă şi mai puţini coordonatori. La Poliţia naţională e cam acelaşi efectiv, mă refer la Poliţia Târgu Jiu, şi sunt sub coordonarea unui şef serviciu. La noi sunt şase şefi servicii pe acelaşi număr de angajaţi. Ceea ce este anormal, din punctul meu de vedere”, a mai spus Romanescu.

Vizualizări: 2,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: