Termen pentru achiziţia titlurilor de stat „Centenar”. De unde pot fi procurate!

Oportunitate pentru gorjenii care vor să-şi majoreze economiile. O emisiune de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur - ediţia Centenar a fost lansată, iar cei care vor investi în astfel de titluri de stat vor beneficia de o dobândă generoasă anual, timp de 5 ani. Este practic o metodă prin care populaţia are posibilitatea de a împrumuta statul cu bani.

Titlurile au valoare de un leu, dobândă de 5%, iar scadenţa este la cinci ani. O persoană poate acumula cel mult 100.000 de unităţi.

„Sunt titluri de împrumut ale statului român. Se achiziţionează prin intermediul trezoreriei statului şi prin intermediul unităţilor Poştei Române. Perioada de subscriere a început în data de 15 iunie şi, la Trezorerie, se finalizează pe 6 iulie. La Poşta Română, termenele de subscriere sunt mai reduse ţinând cont de reţeaua teritorială. Sunt titluri foarte avantajoase din punct de vedere al ratei dobânzii. Dobânda va fi bonificată anual şi va fi virată în contul persoanelor fizice”, a declarat Gheorghe Paraschivu, trezorierul şef al Trezoreriei Gorj.

Conform finanţiştilor, sumele obţinute prin achiziţia acestor titluri vor fi folosite la acoperirea deficitului bugetar şi la alimentarea bugetului de stat.

Vizualizări: 976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: