România a absorbit 90% din fondurile Programului SAPARD

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) va plăti astăzi, 10 decembrie 2009, ultimele sume de bani aferente Programului SAPARD, în valoare de 10,38 milioane de euro. Astfel, România a reuşit să utilizeze aproximativ 90% din fondurile alocate prin Programul SAPARD, mai precis, 1,34 miliarde de euro.

Cu această ultimă tranşă de plată, Programul SAPARD se consideră a fi încheiat, iar România este una din puţinele ţări beneficiare de aceste fonduri care a avut o absorbţie aproape integrală.

Începând cu lansarea Programului în anul 2002 şi până în anul 2006 au fost contractate 4.457 de proiecte cu o valoare totală de 1,36 miliarde de euro.

Programul SAPARD a beneficiat de o alocare financiară în perioada 2000 – 2006 de 1,52 miliarde de euro, sumă ce trebuia plătită efectiv până la sfârşitul anului curent.

„Am dovedit tuturor că România este perfect capabilă să cheltuiască fondurile europene alocate, dar mai mult decât atat, Programul SAPARD a însemnat începutul modernizării agriculturii şi satului românesc. Nu a fost uşor, dar beneficiile pe care acest Program le-a adus mediului rural românesc sunt incontestabile. SAPARD-ul este cu siguranţă un mare succes pentru România, dar şi pentru beneficiarii lui”, a declarat Mihai Gavril Vădan, directorul general APDRP.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: