România ar putea găzdui trei baterii de rachete interceptoare

România ar putea găzdui trei baterii de interceptori în cadrul scutului antirachetă, ceea ce ar putea însemna 24 de rachete de tip SM-3, iar radarul pentru acestea nu va fi amplasat în România, a declarat luni într-un interviu telefonic acordat NewsIn subsecretarul american de stat Ellen Tauscher.

Subsecretarul de stat american pentru controlul armamentului şi afaceri de securitate internaţională a venit la începutul acestei luni în România pentru a face oficial propunerea ca ţara noastră să găzduiască interceptori tereştri în cadrul scutului american antirachetă, reevaluat de administraţia preşedintelui Barack Obama la mijlocul lunii septembrie a anului trecut.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat în 4 februarie că România a acceptat invitaţia administraţiei Obama de a găzdui interceptoare de rachete ca parte a scutului american. Elementele ar urma să fie desfăşurate în 2015, într-o a doua fază a noii versiuni a scutului, care combină interceptori pe mare şi pe uscat pentru rachete cu rază scurtă, medie şi, în faza finală, pentru rachete cu rază lungă de acţiune.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: