România în fundul gol!

Aproape că uitasem cât de puşi pe jecmăneală au fost pesediştii în mandatul de premier al lui Adrian Năstase, cu Dan Ioan Popescu şi Iulian Iancu la Industrii. Cum au dat Petrom-ul pe nimic, combinatele metalurgice, sucursalele de transport de energie şi gaze şi multe altele.

Oricât de hoţi i-ar crede cineva pe guvernanţii din România, indiferent de culoarea lor politică, ce încearcă să facă acum PSD întrece orice închipuire. Toată industria energetică din România şi resursele, atât cât au mai rămas, sunt puse într-un coş denumit fond de investiţii, care în cel mult un an va fi dat spre administrare unei societăţi private străine. Un capital de miliarde de euro, dat străinilor în administrare dintr-o singură mişcare de pix. România va rămâne astfel fără coloană vertebrală, fără independenţă economică şi implicit politică. Aşa arată un proiect de lege băgat hoţeşte în parlament, de care nu a vorbit nimeni nimic timp de zece zile. Încă o lună de tăcere şi ne trezeam cu el adoptat tacit de un parlament stufos, dar mort. Într-un parlament cu o majoritate de 70% dezbaterea nu există, iar votul este o formalitate. Toţi pornesc de la premisa că nici măcar nu are rost să citească legile, că oricum maşina de vot merge.

În paralel, marii investitori străini se pregătesc să pună mâna pe marile terenuri agricole şi pădurile României. Speriaţi de noile impozite, ţăranii vor vinde să scape de o grijă. În cel mult doi ani, România nu va mai fi a românilor.

O altă mârşăvie vizibilă în ultimele zile este legată de distrugerea fermelor şi a industriei alimentare, care începuseră să prindă cheag în România. În lumea asta nu există coincidenţe şi atunci când aproape concomitent carnea de vită e de cal, curcanii sunt toxici, laptele are aflatoxină, probabil în curând vor urma porcii, peştii şi aşa mai departe, ei bine, când apar toate deodată, cel mai probabil este o mare intoxicare pusă la cale de grupuri influente.

Din păcate asistăm pasivi şi neputincioşi la cum rămâne România în fundul gol. Poate că ne revoltăm, dar nu avem ce face. Suntem prea dezbinaţi, prea apăsaţi de propriile probleme. Orice ne revolta acum zece ani, acum ne lasă rece.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: