România, între un infantil şi o nulitate volubilă…

În timp ce lui Ponta nu i s-au şters  de pe obraz degetele de la palma pe care i-au dat-o socialiştii cu mutatul congresului de la Bucureşti la Bruxelles, lui Băsescu este cât pe ce să-i crească corniţe pentru că popularii europeni au anunţat că vor susţine cel de-al 21-lea Congres la Bucureşti, iar gazde vor fi preşedintele Băsescu, PDL şi UDMR. Aşa că în octombrie vom putea s-o vedem poate şi pe Angela Merkel la Bucureşti, în ciuda lui Ponta care în postura de ciumat al socialiştilor nu cred că va mai îndrăzni s-o porcăiască la fel ca până acum.

Evident că Antonescu şi Ponta vor sări la gâtul lui Băsescu şi-i vor acuza de amestec în treburile partidelor populare europene, îl vor acuza de manipularea cancelarului german şi a presei ceauşiste din Germania etc., etc.  Andrei Pleşu, care nu poate fi acuzat de parteneriat cu Băsescu pentru simplul motiv că este unul dintre puţinii oameni care au avut o funcţie şi la care a renunţat de bunăvoie, este cel care i-a caracterizat pe cei doi care formează cuplul groazei din România.

Despre Ponta el a spus că “pare blocat în ultimele faze ale pubertăţii şi că este un începător veleitar cu un zâmbet fudul şi şmecher care ba vrea şi nu poate, ba poate şi nu vrea, ba nu e lăsat să vrea, ba nu e lăsat să poată”. Despre celălalt a spus că “este o nulitate volubilă” şi în acelaşi timp periculoasă. Nu ar fi putut nimeni să-i contureze aşa cum i-a conturat Pleşu, căruia mă aştept să-i toarne lături în cap la televiziunile lui Voiculescu, de care nu se vor putea desprinde niciodată.

Nici Ponta şi nici Antonescu nu se obişnuiesc cu gândul că nu mai sunt în opoziţie ca să-şi permită să stea toată ziua la televizor. Oamenii ăştia s-au născut pentru a striga “Jos Băsescu”. La cât rău au făcut deja, ar fi cazul să-şi reevalueze poziţiile şi, de ce nu, şansele de a mai sta în fruntea partidelor care i-au propulsat în funcţii. Din câte se zvoneşte, liberalii se burzuluiesc şi se adună rând pe rând în jurul lui Tăriceanu şi Ludovic Orban, care mai păstrează o urmă de liberalism chiar şi după căsătoria siluită cu social democraţii.

N-ar fi exclus ca  Antonescu, din perspectiva candidatului preferat pentru Cotroceni, să fie lăsat pe tuşă chiar de cei care l-au împins atât de în faţă.  După ce atitudini are faţă de Europa şi nu numai, personajul ăsta, dacă ar ajunge dintr-o greşeală preşedinte, ar risca să nu fie primit în vizită nici de bulgari, mai ales dacă ei vor intra înaintea noastră în Schengen. Va mai curge multă apă pe Dunăre până  când vom convinge Europa că nu suntem coborâţi din copaci.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: