Cum ne afectează pe toţi notele de la Bacalaureat

Jumătate dintre tinerii care încep clasa I nu mai ajung să dea bacalaureatul, iar dintre cei care susţin examenul, jumătate îl pică. Gradul de inteligenţă creşte de la o generaţie la alta, rezultatele şcolare proaste fiind doar o expresie a lipsei de educaţie. Atât în şcoli, cât şi acasă.

Faptul că doar un sfert din generaţia actuală promovează bacalaureatul se răsfrânge în viaţa noastră, a tuturor. Educaţia precară a unora nu îi afectează doar pe ei. Ba chiar aş spune că îi afectează pe ceilalţi, nu pe ei.

Vedem zilnic pe paginile de socializare cazuri cu animale torturate de oameni. Este clar că un om educat nu ar face asta, decât dacă ar fi bolnav. Vedem fetiţe care se prostituează, vedem copii care fumează şi consumă băuturi alcoolice. Vedem crime comise cu seninătate de adolescenţi. Vedem tot mai multe rele în jurul nostru şi, dacă ar face cineva o analiză, sunt convinsă că ar constata că mulţi dintre cei care le comit au o educaţie precară.

Dacă notele la bacalaureat vor continua să scadă, infracţionalitatea va continua să crească. Sigur, nu toţi cei care pică bacul devin infractori, dar trendul va exista.

Scăderea calităţii actului educaţional se vede şi în faptul că a crescut procentul tinerilor care refuză să muncească. Unii ar merge la serviciu de dragul banilor, dar nu ştiu să muncească, nu ştiu să facă nimic şi nici nu vor să înveţe. O spun foarte mulţi angajatori, care pur şi simplu nu reuşesc să îi convingă pe unii că serviciul nu este un loc unde stai opt ore pe facebook.

Există chiar şi o legătură între rezultatele la bacalaureat şi rezultatele de la alegeri. Cu cât gradul de pregătire a populaţiei este mai scăzut, cu atât procentul pe care îl ia un anumit partid în alegeri este mai mare.

Sigur, examenul de bacalaureat este doar o oglindă a învăţământului românesc, dar nu notele în sine sunt problema. Ci toate lipsurile care se acumulează în cei 12 ani de şcoală.

La fel de adevărat este că elevii buni de astăzi sunt mult peste elevii buni de acum 20 de ani. În fiecare judeţ mai sunt câteva şcoli bune, care formează tineri în mâna cărora putem pune viitorul ţării. Tocmai pentru că există astfel de copii excepţionali, vedem prea puţin din dezastrul pe care îl produc cele mai multe dintre şcoli.

Vizualizări: 941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: