De ce candidează Iohannis?

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că este decis să candideze pentru al doilea mandat. Nu ne-a spus însă de ce. De câteva zile se tot plimbă cu bicicleta, dă interviuri, dar misterul rămâne.

Am votat cu Klaus Iohannis şi probabil că, într-o confruntare cu Dragnea, Tăriceanu sau Firea, o să îl votez din nou. Asta nu înseamnă că sunt mulţumită de primul lui mandat.

Iohannis a avut câteva intervenţii bune, la momentul potrivit, cea care îmi vine acum în minte fiind aceea când a mers la guvern, pentru a bloca adoptarea ordonanţei 13. Klaus Iohannis nu mi-a lăsat până acum impresia că face un rău intenţionat ţării, nu mi-a lăsat impresia că vinde interesele României, aşa cum foşti preşedinţi şi prim-miniştri au făcut-o.

Problema lui Klaus Iohannis este însă că nici bine nu a făcut. Ţara asta are nevoie de o reconstrucţie din temelii, de o schimbare a sistemului de stat. Iohannis nu putea schimba mare lucru fără să aibă guvern, dar nici nu a reuşit să impună în societate ideea de schimbare. În loc să se plimbe cu bicicleta şi să schimbe ironii cu Dragnea, aş prefera ca Iohannis să vorbească zilnic despre teme importante pentru societate.

Oamenii din România simt nevoia de schimbare, dar mulţi sunt buimăciţi de oferta politică, de faptul că văd zilnic la televizor doar ţipete, jigniri, minciuni, demagogie. În primele luni de mandat, Iohannis făcea notă discordantă cu alţi politicieni prin faptul că vorbea despre educaţie şi cultură, când ţara părea să se confrunte cu altfel de probleme. Părea ca nuca în perete, dar parcă tot era mai bine decât acum, când ne spune de două săptămâni că citeşte motivarea Curţii Constituţionale. Ce rost au atâtea miştouri? Nu vrea să o revoce pe Kovesi, să îşi asume. Nu are încotro, să ia o decizie. Joaca asta de-a şoarecele şi pisica cu Liviu Dragnea nu îl avantajează.

Înţeleg că opoziţia va mai propune şi alţi candidaţi. Uniunea Salvaţi România va avea candidat, la fel şi partidul lui Cioloş. Este bine că la preşedinţie avem încă alegeri în două tururi de scrutin şi putem avea o opţiune în primul tur şi o decizie în al doilea tur.

Vizualizări: 620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: