România Under 21 nu joacă la Târgu Jiu. FRF a ales Craiova

Stadionul din Târgu Jiu a fost inaugurat deja de o jumătate de an, este funcţional, arată bine, este iluminat noaptea şi chiar încălzit în totalitate, deşi nu este inaugurat decât în zona sportivă a sa, dar este ocolit în continuare de echipa naţională de tineret. FRF a anunţat joi că echipa naţională a României Under 21 va juca meciul cu Danemarca la Craiova, pe stadionul  „Ion Oblemenco”.

Târgu Jiul va fi ocolit şi în 2020 de echipa naţională de tineret a României, care părea să fie bine primită încă de anul trecut, când stadionul nu era nici măcar inaugurat.

Federația Română de Fotbal a anunțat deja UEFA asupra locului de disputare a următorului meci oficial şi stadionul pe care reprezentativa Under 21 va evolua în luna martie, contra Danemarcei, cel mai puternic adversar din preliminariile pentru EURO 2021. „Partida România U21 – Danemarca U21 se va disputa pe 31 martie 2020, la Craiova, pe stadionul ‘Ion Oblemenco’. Ora de începere a meciului va fi comunicată curând“,a  precizează FRF pe site-ul oficial.

Chiar din luna iunie a anului 2019, când a fost anunțată inaugurarea, Răzvan Burleanu promitea să aducă naţionala de tineret la Târgu Jiu, dar i-a trecut după ce a vorbit cu constructorul şi a aflat stadiul lucrărilor la stadionul din localitate. A urmat apoi o altă promisiune în luna octombrie când Burleanu a explicat că nu poate aduce naţionala de seniori, dar va aduce măcar tineretul. "Mai sunt câteva chestiuni de ordin logistic care trebuie verificate, înainte să pot să răspund dacă prima reprezentativă poate juca aici. Dar naţionala de tineret poate, şi ne dorim, să joace aici, la Tărgu Jiu”, spunea preşedintele FRF la inaugurarea noii arene al cărui gazon arăta atunci impecabil.

Între timp pe acest gazon au jucat trei echipe de fotbal, două în Liga 2 şi una din Liga 3, şi la ritmul de jocuri preconizat şi în această  primăvară, când gazonul este destul de afectat de meciurile din toamnă, este puţin probabil ca FRF să mai deschidă acest subiect. Mai ales că spaţiile comerciale şi hotelul de la stadion încă nu au fost inaugurate şi stau închise de aproximativ o jumătate de an, timp în care au fost încălzite din nou degeaba.

Următoarea şansă de a mai vedea naţionala de tineret la Târgu Jiu ar putea fi pe 13 octombrie 2020 la meciul România – Malta, dar şi atunci gazonul nu ar putea fi într-o stare mai bună decât acum, dacă vor juca pe el tot trei echipe.

Stadionul din Craiova, unde joacă o singură echipă, va avea mereu prioritate în faţa celui din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: